Αρχική σελίδα    |     Προσθήκη οδηγού    |     Κάλεσε φίλους    |     Γίνε μέλος    |     Διαφημιστείτε    |     Αναζήτηση Ξενοδοχείου
 
 
Όνομα χρήστη   
Κωδικός   
Απομνημόνευση κωδικού  
    Ξέχασες τον κωδικό σου;
 
 
 
Επιλογές
Κατηγορίες
Συναφείς προορισμοί
Επιπλέον προορισμοί από τον χρήστη ΚΕΛΕΣΟΣ
Follow travelplorer on Twitter

Ταξιδιωτικός oδηγός για ΝΑΥΠΛΙΟ

 
προστέθηκε από ΚΕΛΕΣΟΣ ,ηλικία 43
Ήπειρος: Ευρώπη
Χώρα:     Ελλάδα
Νομός:    Ν. Αργολίδας
Θες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Γράψε την δικιά σου εμπειρία εδώ!
 Μοιράσου το

  Πληροφορίες  
  Κλίμα - Πότε να πάτε   Πρόγνωση καιρού
 
Νομίζω ότι το Ναύπλιο λόγο της τοποθεσίας που βρίσκεται μπορείς να την επισκεφτείς όλο το χρόνο.Πάντως την Άνοιξη που πήγαμε εμείς είχε πολύ καλό καιρό,μαλακό που βοηθούσε πολύ για την περιήγηση στην πόλη.
  Τοποθεσία  
 
Το Ναύπλιο βρίσκεται στην βορειοανατολική Πελοπόννησο και είναι η πρωτεύουσα του νομού Αργολίδας.Είναι ένα πολύ σημαντικό λιμάνι της.Έχει περίπου 15,000 κατοίκους.
Διάβασε 2 ακόμα εμπειρίες
  Πώς να φτάσετε   Χάρτης     ΚΤΕΛ Αργολίδας
 
Εμείς από Θεσσαλονική πήραμε την εθνική οδό Θεσσαλονικής-Αθηνών και στην είσοδο πλέον της Αθήνας,πήραμε την Αττική οδό.Στην συνέχεια την νέα εθνική οδό Αθηνών-Τριπόλεως,πέρνουμε την έξοδο για Άργος και από τον κόμβο της Στέρνας συνεχίζουμε πλέον κουρασμένοι για τον τελικό μας προορισμό.Είναι περίπου 650χλμ.Ξεκινήσαμε 6 το πρωί και φτάσαμε γύρω στις 2 πηγαίνοντας πολύ χαλαρά.
Διάβασε 2 ακόμα εμπειρίες
  Μετακινήσεις  
 
Θα παρκάρετε κάπου το αυτοκίνητο σας και στην συνέχεια μπορείτε με τα πόδια να δείτε όλα τα αξιοθέατα που βρίσκονται τα περισσότερα στην παλιά πόλη.Ελεύθερο πάρκινγκ μπορείτε να βρείτε κάτω στο λιμάνι.Πάντως τα σαββατοκύριακα είναι ένα πρόβλημα το πάρκινγκ.
Διάβασε 2 ακόμα εμπειρίες
  Ιστορία  
 
Το Ναύπλιο υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος το διάστημα 1828-1833 και σε αυτήν δολοφονήθηκε και ο πρώτος κυβερνήτης της,ο Ιωάννης Καποδίστριας.
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Αφού φτάσετε  
 
Εμείς μείναμε στην Πανσιόν Μαριάνα. Βρίσκεται στη παλιά πόλη κάτω από τον βράχο της Ακροναυπλίας.Μπορείς να πάς από τον δρόμο της Ακροναυπλίας και εκεί πριν την τελική στροφή για το εγκαταλελημένο ξενοδοχείο Ξένια,υπάρχει πάνω στην στροφή μικρός χώρος για πάρκινγκ.Αφήνεις το αμάξι σου και με τα πόδια μέσα από ένα πολύ γραφικό δρομάκι της παλιάς πόλης,φτάνεις μετά από 2λεπτάκια στο ξενοδοχείο.Πολύ ωραίο δωμάτιο,μεγάλο,γραφικό όσο και η περιοχή του.Αν υπάρχει ελεύθερο να ζητήσετε το πέτρινο δωμάτιο,Είναι πολύ όμορφο και ρομαντικό.Υπάρχει και αίθουσα γαι πρωινό με πολύ καλή θέα.Πληρώσαμε 60 ευρώ χωρίς πρωινό.Το πρωινό ήταν 10ε το άτομο επιπλέον.Εάν ξαναβρεθούμε στο Ναύπλιο θα μείνουμε ξανά εκεί.
Διάβασε 8 ακόμα εμπειρίες
  Φαγητό  
 
Πάρα πολλές γραφικές ταβερνούλες στα σοκάκια της παλιάς πόλης.Στις περισσότερες από αυτές τα βράδια υπάρχει και ζωντανή μουσική.Καλό φαγητό σε όσες φάγαμε και με καλές μερίδες.Αποφύγετε τις ταβέρνες κάτω στην παραλία.Είναι πανακρίβες και θα φάτε μετά από πολύ μεγάλη καθυστέρηση.
Διάβασε 2 ακόμα εμπειρίες
  Διασκέδαση  
 
Πολλές όμορφες καφετέριες γύρω από την κεντρική πλατεία Συντάγματος της πόλης.
Διάβασε 2 ακόμα εμπειρίες
  Παραλίες  
 
Υπάρχει μία βοτσαλωτή μικρή παραλία,η Αρβανιτιά,στο δρόμο της Ακροναυπλίας.Μπορείς να παρκάρεις και να κατέβεις τα σκαλοπάτια για την παραλία.
Διάβασε 2 ακόμα εμπειρίες
  Δραστηριότητες  
  Ψώνια  
 
Τα εμπορικά καταστήματα της πόλης είναι αξιόλογα με μοντέρνες βιτρίνες.Πραγματικά βρίσκεις ό,τι θέλεις και σε νορμάλ τιμές.Βέβαια αυτό που πρέπει να αγοράσετε από το Ναύπλιο είναι τα παραδοσιακά κομπολόγια που τα φτιάχνουν οι ίδιοι.
Διάβασε 2 ακόμα εμπειρίες
  Μνημεία  
 
Ένα πολύ όμορφο κτήριο στην καρδιά της πόλης είναι το μέγαρο Άρμανσμπεργκ (κατοικία του αντιβασιλέα της Ελλάδος).Επίσης το δικαστικό μέγαρο αλλά και το κτήριο όπου στεγάστηκε το πρώτο Ελληνικό Γυμνάσιο.
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Μουσεία  
 
Υπάρχει το αρχαιολογικό μουσείο στην πλατεία Συντάγματος.Σε ένα τριώροφο κτήριο σταγάζονται ευρήματα προιστορικά και της Μυκηναικής περιόδου.Επίσης υπάρχει και το Πολεμικό μουσείο.
Διάβασε 2 ακόμα εμπειρίες
  Άλλα αξιοθέατα  
 
Το φρούριο Μπούρτζι δεσπόζει στο λιμάνι του Ναυπλίου.Μπορείς να το επισκεφτείς με μικρές βαρκούλες που κάνουν καθημερινά την μικρή αυτή απόσταση.Επίσης το Παλαμίδι,το κυρίως φρούριο της που κατασκευάστηκε από τους Βενετούς.Χαρακτηριστικό του είναι τα 999 σκαλοπάτια που χρειάζονται για να το ανεβείς,αλλά και το κελί όπου φυλακίστηκε ο Κολοκοτρώνης.Πάντως μπορείς να ανέβεις στο φρούριο από την πίσω πλευρά και με αυτοκίνητο το οποίο δεν το γνωρίζαμε!!!Επίσην να δείτε και την σφαίρα στον τοίχο στο μέρος όπου δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας.
Διάβασε 2 ακόμα εμπειρίες
  Ρομαντισμός  
Οι βραδυνές βόλτες στα σοκάκια της,σε γυρνάνε στην εποχή των χρόνων της επανάστασης.Πραγματικά σου βγαίνει ένα πολύ όμορφο συναίσθημα.
Διάβασε 2 ακόμα εμπειρίες
  Διαδρομές  
  Εκτός  
 
Μπορείτε να επισκεφτείτε-αξίζει να το κάνετε-την περιοχή της αρχαίας Επιδαύρου και να θαυμάσετε όλη την περιοχή και προπάντων το επιβλητικό αρχαίο θέατρο της.Η απόσταση από το Ναύπλιο είναι περίπου 35χλμ.
Διάβασε 2 ακόμα εμπειρίες
  Μην χάσετε  
Αν και είναι λίγο κουραστικό να ανεβείς στο Παλαμήδι τα 999 σκαλοπάτια,αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο διότι θα σας ανταμείψει η εκπληκτική θέα.
Διάβασε 2 ακόμα εμπειρίες
  Εντυπώσεις  
Πάρα πολύ όμορφο και γραφικό το Ναύπλιο θα ξαναπηγαίναμε σίγουρα αν δεν μας χώριζαν 650χλμ.
Διάβασε 3 ακόμα εμπειρίες

 
Ήπειρος Χώρα
Προορισμός
 
 
 
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων     |     Ποιοι είμαστε     |     Επικοινώνησε μαζί μας     |     Όροι Χρήσης     |     TravelPlorer mobile


TravelPlorer  © 2007