Αρχική σελίδα    |     Προσθήκη οδηγού    |     Κάλεσε φίλους    |     Γίνε μέλος    |     Διαφημιστείτε    |     Αναζήτηση Ξενοδοχείου
 
 
Όνομα χρήστη   
Κωδικός   
Απομνημόνευση κωδικού  
    Ξέχασες τον κωδικό σου;
 
 
 
Επιλογές
Κατηγορίες
Συναφείς προορισμοί
Επιπλέον προορισμοί από τον χρήστη eki
Follow travelplorer on Twitter

Ταξιδιωτικός oδηγός για ΓΡΑΒΙΑ

 
προστέθηκε από eki ,ηλικία 43
Ήπειρος: Ευρώπη
Χώρα:     Ελλάδα
Νομός:    Ν. Φωκίδας
Θες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Γράψε την δικιά σου εμπειρία εδώ!
 Μοιράσου το

  Πληροφορίες  
  Τοποθεσία  
 
Η Γραβιά βρίσκεται στο Νομό Φωκίδος στους πρόποδες του Παρνασσού.
  Πώς να φτάσετε   Χάρτης     ΚΤΕΛ Φωκίδας
 
Αν πραγματοποιήσετε το ταξίδι Πάτρα – Βόλος, η Γραβιά είναι στη μέση της διαδρομής αφού περάσετε τον Μπράλο καθώς έρχεστε από Λαμία. Παλιότερα ο δρόμος περνούσε μέσα από το χωριό. Τώρα θα πρέπει να βγείτε στην έξοδο για Γραβιά.
  Ιστορία  
 
Η Γραβιά είναι γνωστή για την ομώνυμη μάχη που έδωσε ο Οδυσσέας Ανδρούτσος στο Χάνι της Γράβιας για να σταματήσει την προέλαση των Τούρκων προς την επαναστατημένη Ελλάδα.
  Αφού φτάσετε  
  Φαγητό  
 
Μας είχαν προτείνει μια ταβέρνα στην έξοδο της πόλης προς Λαμία η οποία αν θυμάμαι καλά λέγονταν «Τζάκι». Δυστυχώς όμως ήταν κλειστή (Κυριακή καλοκαίρι - μεσημέρι). Τελικά βρήκαμε να φάμε στην ταβέρνα «Πελαργός» που βρίσκετε στο κοντινό χωριό Μαριολάτα Γραβιάς. Ήταν μια οικογενειακή επιχείρηση με πολύ φιλικούς ιδιοκτήτες. Μας άρεσαν ιδιαίτερα τα ντολμαδάκια από άνθος από κολοκύθι και τα μπιφτέκια. Μας απογοήτευσαν λίγο οι μπριζόλες οι οποίες είχαν αρκετό λίπος. Τέλος αν και την συγκεκριμένη μέρα είχε αρκετή ζέστη, τα τραπεζάκια της ταβέρνας ήταν κάτω από δέντρα και είχε αρκετή δροσιά.
  Διασκέδαση  
 
Καθώς μπαίνετε στην Γραβιά από την πλευρά της Άμφισσας και αφού περάσετε την αναπαράσταση της μάχης της Γραβιάς, στο αριστερό σας χέρι δίπλα σε ένα ATM της Εμπορικής θα δείτε ένα συμπαθητικό καφενείο – μπαράκι το οποίο σερβίρει και ποικιλίες. Όποτε κάνουμε στάση στη Γραβιά για καφέ επιλέγουμε το συγκεκριμένο καφενείο όπου ο καφές είναι πράγματι πολύ καλός.
  Μνημεία  
 
Απέναντι από τον κεντρική εκκλησία της Γραβιάς υπάρχει η απομίμηση από το Χάνι της Γραβιάς όπου πραγματοποιήθηκε η ιστορική μάχη. Μέσα στο κτίριο κάθε μια ώρα γίνεται εικονική αναπαράσταση της μάχης που διαρκεί περίπου είκοσι λεπτά. Το εισιτήριο για τους ενήλικες κοστίζει 3 ευρώ ενώ για τα παιδιά είναι δωρεάν.

 
Ήπειρος Χώρα
Προορισμός
 
 
 
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων     |     Ποιοι είμαστε     |     Επικοινώνησε μαζί μας     |     Όροι Χρήσης     |     TravelPlorer mobile


TravelPlorer  © 2007