Αρχική σελίδα    |     Προσθήκη οδηγού    |     Κάλεσε φίλους    |     Γίνε μέλος    |     Διαφημιστείτε    |     Αναζήτηση Ξενοδοχείου
 
 
Όνομα χρήστη   
Κωδικός   
Απομνημόνευση κωδικού  
    Ξέχασες τον κωδικό σου;
 
 
 
Επιλογές
Κατηγορίες
Συναφείς προορισμοί
Επιπλέον προορισμοί από τον χρήστη ΚΕΛΕΣΟΣ
Follow travelplorer on Twitter

Ταξιδιωτικός oδηγός για ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΗ

 
προστέθηκε από ΚΕΛΕΣΟΣ ,ηλικία 43
Ήπειρος: Ευρώπη
Χώρα:     Ελλάδα
Νομός:    Ν. Χαλκιδικής
Θες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Γράψε την δικιά σου εμπειρία εδώ!
 Μοιράσου το

  Πληροφορίες  
  Κλίμα - Πότε να πάτε   Πρόγνωση καιρού
 
Στο νησάκι της Αμμουλιανής μπορούμε να πάμε όλους τους καλοκαιρινούς μήνες μέχρι και τα μέσα Σεπτεβρίου.Το χειμώνα αν δεν έχετε δικό σας σπίτι,δεν αξίζει τον κόπο να πάτε.
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Τοποθεσία  
 
Η Αμμουλιανή είναι ένα νησάκι στον κόλπο του Αγίου Όρους και ανήκει στον νομό Χαλκιδικής.
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Πώς να φτάσετε   Χάρτης     ΚΤΕΛ Χαλκιδικής
 
Από Θεσσαλονίκη πέρνουμε τον δρόμο για το Πολύγυρο και στο ύψος της Βάβδου πέρνουμε τον δρόμο αριστερά προς τον Άγιο Πρόδρομο.Στην συνέχεια υπάρχει ο κλασικός δρόμος από την Αρναία και στη συνέχεια στα Στάγειρα και από εκεί Στρατώνι,Ιερισσός,Νέα Ρόδα και στο λιμανάκι της Τρυπητής,αλλά και ένας πιό σύντομος δρόμος από το Παλαιοχώρι στρίβουμε για Μεγάλη Παναγία,από εκεί για Γομάτι,από εκεί ο δρόμος μας οδηγεί κατευθείαν μέσα στην Ιερισσό και στη συνέχεια πέρνουμε τον δρόμο για Νέα Ρόδα και μετά στη Τρυπητή από όπου πέρνουμε το καραβάκι για την Αμμουλιανή.Είναι περίπου 120χλμ από Θεσσαλονίκη.Το καραβάκι κάνει περίπου 20 λεπτά.Υπάρχει καραβάκι και από την Ουρανούπολη.
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Μετακινήσεις  
 
Δεν χρειάζεται μέσο μεταφοράς στην Αμμουλιανή γιατί όλα βρίσκονται μέσα στο λιμανάκι και η μεγαλύτερη απόσταση που θα διανύσετε είναι 200μέτρα,αλλά χρειάζεται μεταφορικό μέσο για να πεταχτείτε στις παραλίες.Όποτε αν δεν έχετε αυτοκίνητο,μπορείτε να νοικιάσετε ένα μηχανάκι.Η πιό μακρινή παραλία είναι 5 λεπτά με μηχανάκι.
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Αφού φτάσετε  
 
Πραγματικά τις 2 τελευταίες φορές που πήγαμε,φύγαμε τόσο απογοητευμένοι και εκνευρισμένοι από τα δωμάτια που μείναμε,που δεν συγκράτησα ούτε τα ονόματα τους για σας πώ να μην πάτε σε αυτά.Αφήστε που τα χρυσοπληρώσαμε.Πάντως είδα κάποια αξιόλογα για να μείνετε όπως το AGIONISSI RESORT το οποίο είναι λίγο ακριβό(πήγα ρώτησα γύρω σα 90,00ε),το Sun Rise και το Ζέφυρος.Αν πάτε καθημερινή και σε χαμηλή περίοδος,πάτε και κλείστε το δωμάτιο εκείνη τη στιγμή.Θα ρίξετε την τιμή και θα μείνετε και σε αξιόπιστο δωμάτιο.
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Φαγητό  
 
Υπάρχουν ταβερνάκια στο νησί όπως πιτσαρίες και γυράδικα,αλλά μην φανταστείτε πολλά πράγματα.Οικογενειακές καταστάσεις.
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Παραλίες  
 
Λίγες αλλά καταπληκτικές οι παραλίες του νησιού.Η παραλία του Αγίου Γεωργίου,η Μεγάλη Άμμος πολύ όμορφη και αυτή και βέβαια η εκπληκτική παραλία των Αλυκών η οποία είναι οργανωμένη με κάμπινγκ.Άφησα τελευταία την παραλία Καραγάτσια,για μας η πιό όμορφη παραλία του νησιού.Τώρα πλέον έχει ασφαλτωθεί ο δρόμος και γίνεται πραγματικά χαμός.Πρίν μερικά χρόνια όταν και μου την σύστησε ένας ντόπιος φίλος,πήγαινες ή με μεγάλο τζίπ ή με μεγάλη μηχανή γιατί υπήρχε περίπτωση να κολλήσεις στο κατσικόδρομο και μετά άντε να βγείς.Το επιχειρήσαμε με μηχανή,πραγματικά δυσκολευτήκαμε αλλά μετά αυτό που αντικρύσαμε ήταν φανταστικό.Μία υπέροχη παραλία,κρυστάλινα νερά,εμέις με ακόμα ένα ζευγάρι στην παραλία και καμιά 100 γλάροι.Παρόλο που σκεφτόμασταν το δύσκολο δρόμο,φύγαμε αφού είχε βραδιάσει.
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Παιδιά  
 
Γενικά οι παραλίες είναι πολύ ρηχές και σπάνια σηκώνονται ψηλά κύμματα.Νομίζω ότι τα παιδιά θα τις χαρούνε.Υπάρχει και ένα μικρό Λούνα Πάρκ κοντά στο λιμάνι.
  Δραστηριότητες  
  Ελεύθερος χρόνος  
 
Πίστευω ότι έιναι το καλύτερο μέρος για να κάνεις τις βόλτες σου με το ποδήλατο.Όσοι μπορείτε να το πάρετε μαζί σας,κάντε το μιας και οι αποστάσεις μπορεί να είναι ανηφορικές σε κάποια σημεία,είναι όμως μικρές και εύκολες.
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Ψώνια  
 
Τίποτα το ιδιαίτερο η κεντρική αγορά της.Υπάρχουν κάποια μικρά τοπικά μάρκετ για τα ψώνια σας και ελάχιστοι φούρνοι.
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Άλλα αξιοθέατα  
 
Να δείτε στη παραλία Καραγάτσια τον μεγάλο αριθμό γλάρων που κατακλύζουν τον συγκεκριμένο κολπάκι,μιας και πρόκειται για καταφύγιο τους.
  Ρομαντισμός  
Νομίζω ότι ένας μικρός βραδυνός περίπατος στο λιμανάκι του νησιού είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις.Πραγματικά θα ηρεμήσετε και θα νοιώσετε πολύ όμορφα.
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Διαδρομές  
  Εκτός  
 
Μπορείτε να επισκεφτείτε απέναντι την όμορφη Ουρανούπολη.Είναι η τελευταία κατοικήσιμη περιοχή,πρίν περάσεις στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ.Από εκεί ξεκινούν τα καραβάκια για να φτάσουν στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ.Χρειάζεται βέβαια και ειδική άδεια αλλά και να αφήσετε-όσοι πάτε με αυτές-τις γυναικές σας και να περάσετε μόνοι σας αφού απαγορεύεται η είσοδος στο γυναικείο φύλο.
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Τι να προσέξετε  
Τα Σαββατοκύριακα,όσοι πάτε με αμάξι,θα περίμετε αρκετή ώρα στο λιμανάκι της Τρυπητής για να περάσετε απέναντι λόγο της πολύ μεγάλης κίνησης.Προσπαθήστε να βρίσκεστε πολύ πρωινές ώρες για να περάσετε γρήγορα.Το ίδιο θα συναντήσετε και στην επιστροφή και περισσότερο την Κυριακή το απόγευμα.Γι αυτό όταν επιστρέφετε κανονίστε να περάσετε νωρίς το μεσημέρι ή αν σας πέρνει ο χρόνος,να ξεκινήσετε την Δευτέρα το πρωί.Με μηχανή δεν συναντάτε ιδιαίτερα προβλήματα,αφού περνάτε πρώτοι και τελειώνει η υπόθεση!!!
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Οικονομία  
Οι ταβέρνες και οι καφετέριες-όσες υπάρχουν-έχουν φυσιολογικές τιμές.Εκεί που οι τιμές ξεφεύγουν είναι στα ενοικιαζόμενα δωμάτια όπου ζητάνε ότι θέλει ο καθένας.Προπάντων τα Σαββατοκύριακα αν δεν έχεις κλείσει,θέλουνε πολλά χρήματα για δωμάτια που δεν αξίζει ούτε να περάσεις την πόρτα και σου λένε άμα θέλεις, εκμεταλεύοντας το γογονός ότι δύσκολα θα πάρεις ξανά το καράβι για να φύγεις.
  Οικολογία  
Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί πολύ και έχει γίνει ένας από τους πιό in προορισμούς της Χαλκιδικής.Τα προηγούμενα χρόνια κυριολεκτικά δεν συναντούσες αυτοκίνητο.Τώρα όμως η κίνηση είναι αυξημένη και η σκόνη που σηκώνεται από το συνεχές χτίσιμο σπιτιών-επειδή το νησί είναι πολύ μικρό-ώρες ώρες είναι εκνευριστική.
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Μην χάσετε  
Μπορείτε να νοικιάσετε βαρκούλα από το λιμανάκι-ή να ζητήσετε να σας πάνε και να έρθουν να σας πάρουν το σούρουπο-και να πάτε απέναντι στα Γαιδουρονήσια ή Δρένια.Είναι 2 μικρά νησάκια με καταπληκτικές παραλίες.Αξίζει να πάτε.
  Θα ήθελα να έχει  
Σε περίπτωση που αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα υγείας ή οτιδήποτε άλλο,δεν υπάρχει τρόπος να περάσεις απέναντι,διότι τα καράβια δένουνε γύρω στις 8:30 το σούρουπο και ξεκινάνε το πρωί γύρω στις 7 αν θυμάμαι καλά.Οπότε είσαι δεμένος στο νησί.
  Εντυπώσεις  
Όμορφο γραφικό νησάκι,με πολύ όμορφες παραλίες.Δεν έχει πολλά πράγματα να κάνεις,οπότε αν δεν πας μόνο για ξάπλα,3-4 μέρες είναι υπεραρκετές.
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία

 
Ήπειρος Χώρα
Προορισμός
 
 
 
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων     |     Ποιοι είμαστε     |     Επικοινώνησε μαζί μας     |     Όροι Χρήσης     |     TravelPlorer mobile


TravelPlorer  © 2007