Αρχική σελίδα    |     Προσθήκη οδηγού    |     Κάλεσε φίλους    |     Γίνε μέλος    |     Διαφημιστείτε    |     Αναζήτηση Ξενοδοχείου
 
 
Όνομα χρήστη   
Κωδικός   
Απομνημόνευση κωδικού  
    Ξέχασες τον κωδικό σου;
 
 
 
Επιλογές
Κατηγορίες
Συναφείς προορισμοί
Επιπλέον προορισμοί από τον χρήστη mgl_aphr
Follow travelplorer on Twitter

Ταξιδιωτικός oδηγός για ΒΕΛΓΙΟ

 
προστέθηκε από mgl_aphr ,ηλικία 36
Ήπειρος: Ευρώπη
Χώρα:     Βέλγιο
Θες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Γράψε την δικιά σου εμπειρία εδώ!
 Μοιράσου το

  Πληροφορίες  
  Κλίμα - Πότε να πάτε  
 
Το κλίμα είναι θαλάσσιο ήπιο. Η μέση θερμοκρασία κατά τον Ιανουάριο είναι 3 °C και τον Ιούλιο 18 °C. Προτεινόμενη εποχή είναι η ¨Ανοιξη (αλλά πάρτε μαζί σας χειμωνιάτικο ρουχισμό,ομπρέλα, σκούφο και γάντια. Για να μην ταλαιπωρηθείτε πολύ προτείνω ένα αδιάβροχο έτσι ώστε να την περπατήσετε και με ποδήλατο). Σχεδόν πάντα βρέχει και έχει πολύ υγρασία. Εκτός απο κάποια μπουρίνια η βροχή δεν ενοχλεί και τόσο πολύ.
  Τοποθεσία  
 
Οι Βρυξέλλες είναι η πρωτεύουσα του Βελγίου, το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας και διοικητικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις Βρυξέλλες εδρεύουν δύο από τα κεντρικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης: η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην πόλη εδρεύει - πολιτικά - και το ΝΑΤΟ, καθώς και η Δυτικο-Ευρωπαϊκή Ένωση (WEU).
  Χρήμα  
 
Το επίσημο νόμισμα της χώρας είναι το ευρώ. Συναλλαγές μπορείτε να κάνετε πολύ εύκολα από τα ΑΤΜ . Προσοχή όμως την πρώτη φορά που θα κάνετε ανάληψη καθώς μπορεί να σας αφαιρεθεί επί δύο το ποσό. Γι αυτό ελέγξε το όταν επιστρέψετε στην Ελλάδα και κρατήστε την απόδειξη της αναλήψεως. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Το Βέλγιο είναι μια πολύ ακριβή πόλη σε όλους τους τομείς (ενδεικτικά ανά άτομο: φαγητό 17e, ποτό 10e, ρουχισμός, μουσεία 9e, εισιτήριο για 10 διαδρομές 12,30e κ.λ.π.).
  Υγεία  
 
Προσοχή τα φάρμακα που έχουμε στην Ελλάδα δεν τα βρίσκεις με την ίδια ονομασία στο Βέλγιο αλλά και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Συνήθως χρειάζεται ιατρική συνταγή. Αν είσαι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ προμηθεύσου την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας. Αν είσαι ασφαλισμένος σε κάποιο άλλο ταμείο ενημερώσου σχετικά με αυτό. Η κάρτα ισχύει για ένα χρόνο και για να την αποκτήσεις ξανά… ξανακάνεις αίτηση. Μην ξεχνάς οτι στην Ελλάδα ζεις!
  Αφού φτάσετε  
  Φαγητό  
 
Bruxelles: για καλό φαγητό και gourmet γεύσεις σε ικανοποιητικές τιμές προτείνω το Restaurant-Bar G-EA, Rue Jourdan,24-26 Tel:02/5347310. Κάντε κράτηση γιατί είναι σχεδόν πάντα γεμάτο. Ο ιδιοκτήτης του είναι ¨Ελληνας. Στην πλατεία Place Jourdan απέναντι απο το Sophitel Hotel υπάρχει μία καντίνα όπου φτάχνει πατάτες τηγανισμένες σε λάδι φάλαινας. Η καντίνα αυτή έχει μεγάλη φήμη και συνήθως περιμένεις κάποια λεπτά μέχρι να εξυπηρετηθείς. Ωστόσο η φήμη τους δεν ανταποκρίνεται στην γεύση.. Απο περιέργεια μπορείτε να τις δοκιμάσετε αφου στοιχίζουν μόνο 2,50e. Brugge: για γλυκούς πειρασμούς το St Salvator στην Zuidzandstraat 10 είναι εξαιρετικό. Ο,τι και να πάρετε είναι γευστικό και φρέσκο. Τιμή ανά γλυκό 3.70e. Gent: μια καλή επιλογή για φαγητό είναι το Godot στην Hooiaard 8 κάθετη οδός στην Grasiei (με 16e μπορείτε να φάτε και να πιείτε).
  Δραστηριότητες  
  Ψώνια  
 
Αν επιθυμείτε να αγοράσετε ακριβά ρούχα σε outlets τιμές των εταιριών escada, diesel, levis, Τommy Hilfiger κλπ οπωσδήποτε πάτε στο χωριουδάκι Maasmechelen. Εκεί θα βρείτε ρούχα και όχι μόνο στο 1/3 της τιμής τους. Για δωράκια πάτε στο Idgeniale στην rue Marche aux herbes 32 τηλ: 02 502 02 90. Έχει περίεργα αντικείμενα και μοντέρνα. Τα σοκολατάκια Λεωνίδας οι Βέλγοι δεν τα έχουν σε εκτίμηση. Αγοράστε συσκευασίες με σοκολατακια 5 τεμαχίων μόνο με 9.90e είναι πολύ ωραίες και οικονομικές. Θα τα βρείτε παντού.
  Αξιοθέατα  
  Μνημεία  
 
Waterloo Battlefield. Η Μάχη του Βατερλώ διεξήχθη την Κυριακή 18 Ιουνίου 1815 κοντά στο Βατερλώ της Φλαμανδίας, στο σημερινό Βέλγιο. Ένας Αυτοκρατορικός Γαλλικός Στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ναπολέοντα Βοναπάρτη ηττήθηκε από την Στρατιά του Εβδόμου Συνασπισμού, μια Συμμαχική Στρατιά Άγγλων υπό τον Δούκα του Ουέλινγκτον και Πρώσων υπό τον Γκέμπχαρτ φον Μπλύχερ. Η ήττα του Ναπολέοντα σηματοδότησε το τέλος του αξιώματός του ως Αυτοκράτορας και την εξορία του στην Νήσο της Αγίας Ελένης. Το Lion Mound χτίστηκε μεταγενέστερα μεταξύ 1824 και 1826 ως φόρος τιμής για τους νεκρούς στρατιώτες . Θα πρέπει να ανεβείτε 226 σκαλιά για να δείτε ολόκληρο το πεδίο της μάχης. Στο Panorama υπάρχει ένας τεράστιος κυκλικός καμβάς περίπου 110 μέτρων και είναι μια ρεαλιστική απεικόνιση της μάχης. Ακούγονται κανονιές, χλιμιντρίσματα αλόγων και φωνές από τους στρατιώτες την ώρα της μάχης.
  Μουσεία  
 
Marc Sleen Foundation (μουσείο των comic). Βρίσκεται στην Zandstaat 33-35,rue des Sables. Καθημερινά ανοιχτά εκτός Δευτέρας 11-1 το πρωί και 2-6 το απόγευμα. Το κανονικό εισιτήριο είναι 7,50e , για εφήβους είναι 6e και για παιδιά κάτω των 12 ετών 1e. Δεν αξίζει. Πέρα απο τον Τεν-Τεν και τα στρουμφάκια (τα οποία τα βλεπετε σε μια βιτρίνα και αυτό είναι όλο) τα υπόλοιπα μας είναι άγνωστα. To Royal Museums of Fine Arts (Place Royale 3 Τηλ:: 32 2 508 32 11) πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο μουσείο αποτελούμενο από 12 ορόφους. Τα δωμάτια μοιάζουν με αποθήκες. Υπάρχουν μερικά κομμάτια από το Δάλι και Mirο καθώς και ένας σημαντικός αριθμός έργων από τον Peter Bruegel αλλά και από τους δύο γιους του (Πίτερ ο νεότερος και ο Jan). Η σύγχρονη τέχνη βρίσκεται σε ένα διαφορετικό μέρος του κτιρίου κάτω από το έδαφος .Θεωρώ ότι αυτά τα έργα είναι η πεμπτουσία του Βελγίου Μου πήρε συνολικά 3 ώρες για να δω όλο το μουσείο. Επισπευτείτε οπωσδήποτε το σπίτι του Peter Paul Rubens, 28 Ιουνίου 1577 – 30 Μαΐου 1640σε ηλικία 63 ετών, από καρδιακή προσβολή). Το σπίτι στην Αμβέρσα όπου έζησε τα τελευταία του χρόνια λειτουργεί σήμερα ως μουσείο. Ηταν ένας από τους σημαντικότερους Φλαμανδούς ζωγράφους, του οποίου το έργο εντάσσεται στην περίοδο του μπαρόκ. Τα υπόλοιπα μουσεία δεν αξίζουν.
  Άλλα αξιοθέατα  
 
Η Μεγάλη Πλατεία Ξεκινήστε την περιήγηση σας στην πόλη των Βρυξελλών από την Grand' Place (Grote Markt). Αυτή η ιστορική εμπορική περιοχή με τις συντεχνίες και το εντυπωσιακής γοτθικής κατασκευής Δημαρχείο, θεωρείται σημείο αναφορας της πόλης. Η πλατεία αυτή συγκεντρώνει τα καλύτερα σωζόμενα δείγματα της βελγικής αρχιτεκτονικής του 17ου αιώνα με ένα συγκρότημα φλαμανδικών αναγεννησιακών κτηρίων. Βασιλικό παλάτι Το Βασιλικό παλάτι βρίσκεται γύρω από το πάρκο Μπρίξελ. Εδώ διαμένει ο Βέλγος μονάρχης. Αν η σημαία βρίσκεται στον ιστό σημαίνει πως ο μονάρχης βρίσκεται στην χώρα αν δεν υπάρχει σημαία δηλώνει ότι λείπει από τη χώρα. Από τον Ιούλιο ως το Σεπτέμβριο μπορείτε να περιηγηθείτε στις αίθουσες του. Αξίζει να δείτε την αίθουσα του θρόνου, τη σάλα με τους καθρέφτες. Μανεκέν Πις Αυτό το αγαλματίδιο του Ζερόμ Ντικενουά, ύψους 30 εκατοστών, τοποθετήθηκε εκεί το 1619 και παριστάνει ένα αγοράκι που κατουράει σε μία λιμνούλα. Το μανεκέν Πις είναι για τις Βρυξέλλες ό, τι η Φοντάνα ντι Τρέβι για τη Ρώμη ή τα λιοντάρια της πλατείας Τραφάλγκαρ για το Λονδίνο. Για φωτογραφίες πάτε στην Αψίδα του θριάμβου (Arc de Triomphe). Το Ατόμιουμ Το Ατόμιουμ σχέδιο του Αντρέ Ουότερκιν, χτίστηκε για την παγκόσμια Έκθεση του 1958 και είναι το σήμα κατατεθέν των Βρυξελλών. Το σιδερένιο άτομό του είναι μεγεθυμένο 165 δισεκατομμύρια φορές. Καθεμιά από τις εννέα σφαίρες που το αποτελούν είναι ένα μουσείο με διάμετρο 18 μέτρα. Όλες οι σφαίρες συνδέονται με ανελκυστήρες. Προσωπική άποψη δεν αξίζει να το επισπευτείς, αν θέλετε βγάλτε το μόνο μια φωτογραφία
  Τι να προσέξετε  
Προσοχή στα όρια του γαλλόφωνου και του φλαμανδόφωνου Βελγίου. Στο Βορρά μιλάνε φλαμανδικά επομένως μην τους μιλήσετε ποτέ γαλλικά!!! Δεν θα σας απαντήσουν και αν περιμένετε για φαγητό… θα περιμένετε για πολύ ακόμη!! Αν πάτε διακοπές με την οικογένεια προσοχή στα παιδιά!! Οι Βέλγοι είναι γνωστοί παιδεραστές.
  Οικονομία  
Αν επιθυμείτε να αγοράσετε ακριβά ρούχα σε outlets τιμές των εταιριών escada, diesel, levis, Τommy Hilfiger κλπ οπωσδήποτε πάτε στο χωριουδάκι Maasmechelen. Εκεί θα βρείτε ρούχα και όχι μόνο στο 1/3 της τιμής τους. Αν είστε νέοι ηλικίας 30 ετών προμηθευτείτε την κάρτα νέων από την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς. Τηλ: 210 2599500 E-mail: youthcard@neagenia.gr Χρειάζονται περίπου 10 ημέρες για να την παραλάβετε. Ετήσιο κόστος 15e. Στείλτε την αίτηση με μια φωτογραφία σας. Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες θα έχετε σημαντικές εκπτώσεις σε μουσεία, rent a car κ.λ.π.
  Εντυπώσεις  
Επειδή μου αρέσει να ταξιδεύω σε χώρες με μεγαλύτερη ιστορία, κουλτούρα, παραδόσεις, ήθη και έθιμα το Βέλγιο δε μου προξένησε ιδιαίτερα συναισθήματα. Ωστόσο πάντα κάτι παίρνω… και από αυτό το ταξίδι πήρα κιλά! Οι γλυκές αμαρτίες εδώ είναι πολλές. Τα σοκάκια ολόκληρου του Βελγίου ξεχειλίζουν από μυρωδιές σοκολάτας και μπισκότου! Πολλές από τις πόλεις του όπως η Brugge, η Gent και η Mechelen δεν σε αφήνουν αδιάφορο καθώς είναι όλες τους ιδιαίτερα γραφικές. Η Αμβέρσα κλέβει την παράσταση καθώς είναι η πόλη των διαμαντιών (μην παραλείψετε να πάτε στο μουσείο των διαμαντιών) και κερδίζει τον γυναικείο πληθυσμό… σε αντίθεση με το έτερον ήμισυ που χάνει πολλά πολλά ευρώ από την τσέπη του… Μη φύγετε αν δεν επισκεφτείτε το υπαίθριο μουσείο όπου εκεί αναπαρίσταται η φλαμανδική αγροτική ζωή ( οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί είναι ντυμένοι παπάδες, γεωργοί κ.α.) και μπορείτε να πάρετε και εσείς μέρος κάνοντας ιππασία ή ποδήλατο. Ακόμη μπορείτε να φουρνίσετε ψωμιά κ να καλλιεργήσετε για λίγο τα χωραφάκια. Είναι ένα μισάωρο μακριά από την πόλη Λιερ (δεν θυμάμαι το όνομα της περιοχής αλλά οι ταξιδιωτικοί οδηγοί πρέπει να το αναφέρουν). Είναι ανοιχτό από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Μπορείτε ,τέλος, να γευματίσετε άφοβα στο εστιατόριο της περιοχής. Όπως καταλάβατε το Βέλγιο είναι μια χώρα όπου εύκολα, γρήγορα και ασφαλή μπορεί κανείς να επισπευτεί τις πόλεις του καθώς βρίσκονται σε ακτίνα το πολύ 1:45 μακριά από την πρωτεύουσα. Μέσα σε 2 μέρες και χωρίς πίεση μπορείτε να γνωρίσετε τις Βρυξέλλες. Για τις υπόλοιπες πόλεις του αν αφιερώσετε μια ημέρα, πιστέψτε με είναι αρκετή.

 
Ήπειρος Χώρα
Προορισμός
 
 
 
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων     |     Ποιοι είμαστε     |     Επικοινώνησε μαζί μας     |     Όροι Χρήσης     |     TravelPlorer mobile


TravelPlorer  © 2007