Αρχική σελίδα    |     Προσθήκη οδηγού    |     Κάλεσε φίλους    |     Γίνε μέλος    |     Διαφημιστείτε    |     Αναζήτηση Ξενοδοχείου
 
 
Όνομα χρήστη   
Κωδικός   
Απομνημόνευση κωδικού  
    Ξέχασες τον κωδικό σου;
 
 
 
Επιλογές
Κατηγορίες
Συναφείς προορισμοί
Follow travelplorer on Twitter

Ταξιδιωτικός oδηγός για ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ

 
προστέθηκε από guest ,ηλικία 41
Ήπειρος: Ευρώπη
Χώρα:     Ελλάδα
Νομός:    Ν. Κυκλάδων
Θες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Γράψε την δικιά σου εμπειρία εδώ!
 Μοιράσου το

  Πληροφορίες  
  Τοποθεσία  
 
Η Ερμούπολη είναι η χώρα της Σύρου και ταυτόχρονα η πρωτεύσα του νομού Κυκλάδων.
  Πώς να φτάσετε   Χάρτης     ΚΤΕΛ Σύρου
 
Με πλοίο από Πειραιά ή Ραφήνα και με ιπτάμενο δελφίνι τους καλοκαιρινούς μήνες. Με πλοίο η διαδρομή είναι τέσσερις ώρες από τον Πειραιά. Αν κλείσετε οικονομική θέση (κατάστρωμα) με τα blue star μπορείτε να βρείτε θέση στα flocafe ή goody's που υπάρχουν στο πλοίο. Αν κλείσετε θέση με συγκεκριμένο κάθισμα θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε τηλεόραση. Το πλοίο διαθέτει τα πάντα εκτός από περιοδικά με σταυρόλεξα!!! Για την επιστροφή καλό είναι έχετε βγάλει και θέση γιατί το πλοίο επίστρέφει από Μύκονο και Τήνο.
  Μετακινήσεις  
 
Για τις μετακινήσεις εντός της πόλης χρησιμοποιείται taxi ή μπορείτε να ενοικιάσετε αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα. Υπάρχει λεωφορείο για τις μετακινήσεις στα άλλα χωριά.
  Χρήμα  
 
Παντού υπάρχουν atm από διάφορες τράπεζες. Σε γενικές γραμμές οι τιμές είναι σε καλά επίπεδα, π.χ. ένα γεύμα σε ταβερνάκι δεν κοστίζει περισσότερο από 15 euro το άτομο και ο καφές όχι πάνω από 2,5 euro. Όσον αφορά τη διαμονή υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία και rooms και οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με την ποιότητα.
  Επικοινωνία  
 
Υπάρχει καλή κάλυψη και στα τρία δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Επίσης υπάρχουν και δύο internet cafe.
  Αφού φτάσετε  
 
Υπάρχουν μεγάλη ποικιλία από απλά ενοικιαζόμενα δωμάτια μέχρι καλά ξενοδοχεία όπως το syros palace και το Hermes. Οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με τις παρεχόμενες υπηρεσίες.
  Φαγητό  
 
Υπάρχουν πολλά ταβερνάκια στην παραλία κοντά στο λιμάνι, σε γραφικά σοκάκια της πόλης κοντά στην πλατεία του δημαρχείου όπως και στην άνω πόλη.
  Διασκέδαση  
 
Υπάρχουν πολλά cafe bar στον παραλιακό δρόμο με πολύ κόσμο ακόμη και τους χειμερινούς μήνες! Υπάρχει επίσης και ένας κινηματογράφος που λειτουργεί κατά τους χειμερινούς μήνες. Για τους τζογαδόρους υπάρχει και το casino!
  Παραλίες  
 
Οι παραλίες της χώρας δεν προσφέρονται για κολύμπι αλλά στο νησί υπάρχουν αρκετά μέρη για να κάνετε μπάνιο και να χαρήτε τον ήλιο.
  Εκκλησίες και Μονές  
 
Στο νησί υπάρχουν ορθόδοξοι και καθολικοί ναοί. Στην κορυφή κάθε λόφου από τους δύο της χώρας δεσπόζει και ο ναός από κάθε θρησκευτικοί κοινότητα, από τη μια της ορθόδοξης και από την άλλη της καθολικής.
  Μουσεία  
 
Το σπίτι του Μάρκου Βαμβακάρη στην άνω πόλη έχει γίνει μουσείο αλλά λειτουργεί μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Στην κάτω πόλη υπάρχει και το βιομηχανικό μουσείο.
  Άλλα αξιοθέατα  
 
Η ταβέρνα του κυρ-Λιλή στην άνω πόλη! Είναι η ταβάερνα που τραγούδησε ο Μάρκος Βαμβακάρης και είναι το σύμβολο της άνω πόλης. Κρατάει ακόμη το παλιό παραδοσιακό στυλ και λειτουργεί τους καλοκαιρινούς μήνες.
  Μην χάσετε  
Οπωσδήποτε πρέπει να πάτε στο μουσείο Βαμβακάρη και στηνταβέρνα του κυρ-Λιλή όπου τραγούδησε ο Μάρκος Βαμβακάρης και κρατάει ακόμη το παλιό παραδοσιακό στυλ.
  Εντυπώσεις  
Η μεγαλύερη πόλη του νομού Κυκλάδων, με πλυθησμό κοντά στους δέκα χιλιάδες είναι μια καλή επιλογή ακόμη και για μια χειμρινή απόδραση αφού είναι μόλις τέσσερις ώρες από τον Πειραιά και δε θα πλήξετε αφού έχει πολλές επιλογές για διασκέδαση. Α

 
Ήπειρος Χώρα
Προορισμός
 
 
 
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων     |     Ποιοι είμαστε     |     Επικοινώνησε μαζί μας     |     Όροι Χρήσης     |     TravelPlorer mobile


TravelPlorer  © 2007