Αρχική σελίδα    |     Προσθήκη οδηγού    |     Κάλεσε φίλους    |     Γίνε μέλος    |     Διαφημιστείτε    |     Αναζήτηση Ξενοδοχείου
 
 
Όνομα χρήστη   
Κωδικός   
Απομνημόνευση κωδικού  
    Ξέχασες τον κωδικό σου;
 
 
 
Επιλογές
Κατηγορίες
Συναφείς προορισμοί
Επιπλέον προορισμοί από τον χρήστη anti27
Follow travelplorer on Twitter

Ταξιδιωτικός oδηγός για ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΝΙΑΓΑΡΑ

 
προστέθηκε από anti27 ,ηλικία 37
Χώρα:     Καναδάς
Θες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Γράψε την δικιά σου εμπειρία εδώ!
 Μοιράσου το

  Πληροφορίες  
  Κλίμα - Πότε να πάτε   Πρόγνωση καιρού
 
Τα περισσότερα καταστήματα και ξενοδοχεία παραμένουν κλειστά τον χειμώνα, καθώς οι θερμοκρασίες είναι πάρα πολύ χαμηλές. Η καλύτερη εποχή για να πάτε είναι το καλοκαίρι, ώστε να έχει ζέστη και να μην σας ενοχλεί η υγρασία από τους καταρράκτες. Εμείς πήγαμε Οκτώβριο και είχε αρκετό κρύο, αν και τα περισσότερα καταστήματα ήταν ακόμα ανοικτά. Ωστόσο, την άνοιξη και το φθινόπωρο καλό θα είναι να έχετε μαζί σας χοντρά ρούχα γιατί το κρύο μπορεί να γίνει ξαφνικά τσουχτερό. Επίσης, όποτε και να πάτε καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας ένα αδιάβροχο, γιατί η υγρασία από τους καταρράκτες πέφτει σαν βροχή. Αν το ξεχάσετε θα μπορέσετε να αγοράσετε από εκεί.
  Τοποθεσία  
 
Οι καταρράκτες του Νιαγάρα βρίσκονται ανάμεσα στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Μάλιστα υπάρχουν δύο καταρράκτες που ανήκουν ο ένας στις ΗΠΑ και ο άλλος (ο πιο γνωστός) στον Καναδά. Σχηματίζονται από τον ποταμό Νιαγάρα που συνδέει τις δύο μεγάλες λίμνες της Βόρειας Αμερικής, Ήρι και Οντάριο. Από την δυτική πλευρά του ποταμού βρίσκεται ο καναδέζικος οικισμός Niagara Falls και από την ανατολική πλευρά ο αμερικάνικος οικισμός Niagara Falls. Ο ομορφότερος και πιο γνωστός οικισμός είναι ο καναδέζικος, καθώς αυτός βλέπει τους καταρράκτες ίσια μπροστά του. Η κοντινότερη μεγάλη πόλη στην περιοχή είναι το Τορόντο του Καναδά, που απέχει περίπου 130 χλμ.
  Πώς να φτάσετε   Χάρτης
 
Μπορείτε να φτάσετε στους καταρράκτες με πάρα πολλούς τρόπους, ανάλογα με το που βρίσκεσται. Από την Νέα Υόρκη μπορείτε να φτάσετε οδικώς μέσα από το τέλειο δίκτυο των αμερικανικών αυτοκινητοδρόμων, αλλά καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας GPS γιατί αλλιώς μάλλον θα χαθείτε (μεγάλο ταξίδι και με πάρα πολλές διασταυρώσεις). Από την Νέα Υόρκη επίσης μπορείτε να φτάσετε με τρένο (με την εταιρία ΑΜΤRAK) στους καταρράκτες από τον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης, αλλά το ταξίδι διαρκεί περίπου 9 ώρες. Η καλύτερη περίπτωση είναι να φτάσετε αεροπορικώς στο Τορόντο και από τον σιδηροδρομικό σταθμό Union, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, κοντά στις όχθες της λίμνης, να φτάσετε στους καταρράκτες με τρένο σε λιγότερο από δύο ώρες. Η εταιρία που κάνει τα δρομολόγια λέγεται VIA RAIL και το εισητήριο μετ' επιστροφής από το Τορόντο, κοστίζει περίπου 50$. Από Τορόντο για καταρράκτες έχει δρομολόγιο καθημερινά στις 08:30 και από καταρράκτες για Τορόντο επίσης καθημερινά στις 17:45. Τα τρένα είναι άνετα και η διαδρομή ξεκούραστη. Μπορείτε να κλείσετε εισητήρια και μέσω ιντερνετ στην διεύθυνση www.viarail.ca
  Μετακινήσεις  
 
Η απόσταση από τον σιδηροδρομικό σταθμό του οικισμού Niagara Falls μέχρι τους καταρράκτες είναι περίπου 4 χλμ. Μπορείτε να πάρετε ταξί μέχρι τους καταρράκτες, το οποίο θα σας κοστίσει περίπου 5-7$. Εναλλακτικά (κάτι το οποίο σας το προτείνω ανεπιφύλακτα), είναι να κάνετε την διαδρομή με τα πόδια, πλάι πλάι στο ποτάμι. Το θέαμα του ποταμού ανάμεσα στην χαράδρα είναι πανέμορφο, ενώ στην διαδρομή θα συναντήσετε πολλά όμορφα σπίτια, χαρακτηριστικής αμερικάνικης αρχιτεκτονικής. Σίγουρα στην διαδρομή θα βγάλετε πολλές υπέροχες φωτογραφίες, καθώς οι καταρράκτες θα αρχίσουν να ξεπροβάλλουν από μακριά.
  Χρήμα  
 
Το επίσημο νόμισμα του Καναδά είναι το καναδέζικο δολλάριο. Η ισοτιμία είναι 1 Ευρώ = 1,33 καναδέζικα δολλάρια. Επίσης, η ισοτιμία με το αμερικάνικο δολλάριο είναι περίπου η ίδια (1 αμερικάνικο δολλάριο = 1 καναδέζικο δολλάριο) και για αυτό σε πολλά καταστήματα θα μπορέσετε να πληρώσετε και σε αμερικάνικα δολλάρια. Αν δεν έχετε μετρητά μαζί σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κάρτες Visa, Mastercard ή American Express, οι οποίες γίνονται δεκτές παντού. Προσοχή όμως γιατί από λογαριασμό σε ευρώ δεν μπορείτε να βγάλετε δολλάρια από τα ΑΤΜ των τραπεζών, για αυτό καλύτερα να συμβουλευτείτε την τράπεζά σας πρωτού ταξιδέψετε. Εκτός από τις τράπεζες, θα μπορέσετε να κάνετε συνάλλαγμα σε πολλά καταστήματα exchange που υπάρχουν διάσπαρτα στην περιοχή. Το κόστος ζωής είναι αρκετά αυξημένο, τόσο στην διαμονή, όσο και στο φαγητό - διασκέδαση. Να είστε προετοιμασμένοι ότι μάλλον θα ξοδέψετε αρκετά.
  Υγεία  
 
Στην περιοχή υπάρχουν νοσοκομεία τόσο στην αμερικάνικη πλευρά, όσο και στην καναδέζικη. Στην καναδέζικη πλευρά το νοσοκομείο βρίσκεται στην οδό Portage και απέχει λιγότερο από 3 χλμ από τους καταρράκτες. Η υγειονομική περίθαλψη στον Καναδά είναι άριστη. Επίσης, υπάρχουν και πάρα πολλά φαρμακεία, στα οποία μπορείτε να βρείτε να πάντα. Πολλά απλά και συνηθισμένα φάρμακα (για πυρετό, στομαχόπονο, κεφαλόπονο, διάρροιες κλπ) πωλούνται και στα πολυκαταστήματα, σε χαμηλές τιμές.
  Ιστορία  
 
Οι καταρράκτες του Νιαγάρα δημιουργήθηκαν όταν υποχώρησαν οι παγετώνες της τελευταίας εποχής των παγετώνων και δημιουργήθηκαν οι Μεγάλες Λίμνες της Βόρειας Αμερικής. Τότε, το νερό δημιούργησε έναν δρόμο ανάμεσα στις δύο μεγάλες λίμνες Ήρι και Οντάριο και από τότε τα νερά της πρώτης λίμνης χύνονται στην δεύτερη διαμέσου του ποταμού Νιαγάρα, διαβρώνοντας συνεχώς το έδαφος. Οι καταρράκτες του Νιαγάρα σχηματίζονται καθώς ο ποταμός χωρίζεται στα δύο από το νησί Goat και αποτελούνται από δύο τμήματα, τους καταρράκτες Horseshoe που βρίσκονται στον Καναδά και τους καταρράκτες Americans Falls που βρίσκονται στις ΗΠΑ. Κάποια στιγμή μετά από χιλιάδες χρόνια, όταν ο ποταμός Νιαγάρας θα έχει διαβρώσει όλο το έδαφος κατά μήκος του, οι δύο μεγάλες λίμνες θα ενωθούν.
  Αφού φτάσετε  
 
Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές και το κόστος κυμαίνεται ανάλογα με την εποχή και το μέρος του ξενοδοχείου. Τα καλύτερα ίσως ξενοδοχεία βρίσκονται κοντά στους καταρράκτες και τα δωμάτια έχουν θέα σε αυτούς. Ειδικά το βράδυ, όταν οι καταρράκτες φωτίζονται δεν θα θέλετε να φύγετε από το δωμάτιό σας. Προτιμήστε δωμάτιο σε ένα από τα ξενοδοχεία Sheraton Fallsview Hotel, Radisson Hotel & Suites, Marriott Niagara Falls Hotel ή Embassy Suites τα οποία βρίσκονται ακριβώς δίπλα στους καταρράκτες και η θέα είναι μαγευτική. Το δίκλινο δωμάτιο σε αυτά χωρίς πρωϊνό κοστίζει περίπου 120 ευρώ η βραδιά. Σίγουρα πάντως μπορείτε να βρείτε πολύ πιο φτηνές επιλογές σε άλλα ξενοδοχεία της περιοχής.
  Φαγητό  
 
Από τις καλύτερες επιλογές για φαγητό (όχι τόσο για το φαγητό του, αλλά για το μέρος) είναι το εστιατόριο Elements on the Falls, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στους καταρράκτες της καναδέζικης πλευράς (δίπλα στους καταρράκτες υπάρχει ένα κτίριο με καταστήματα σουβενίρ, καφέ και το εν λόγω εστιατόριο, που βρίσκεται στον 1ο όροφο). Συνήθως έχει πάρα πολύ κόσμο και θα περιμένετε κανένα δεκάλεπτο μέχρι να αδειάσει τραπέζι, αλλά η αναμονή αξίζει τον κόπο, καθώς το θέαμα προς τους καταρράκτες καθώς θα τρώτε το γεύμα σας είναι μοναδικό. Έχει πιάτα με χάμπουργκερ, μπριζόλες και κοτόπουλο, ενώ για ποτό μπορείτε να πιείτε ένα ποτήρι σαμπάνια. Αν βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού, τότε το γνωστό Ruby Tuesday στην οδό Clifton Hill είναι μια καλή επιλογή. Θα βρείτε επίσης διάσπαρτα μικρά μαγαζάκια που πουλάνε Hot dog σε καλές τιμές (περίπου 2$ το σάντουιτσ).
  Διασκέδαση  
 
Γενικά η περιοχή θυμίζει κάτι από Las Vegas. Υπάρχουν πάρα πολλά καζίνο που μπορείτε να διασκεδάσετε πίνοντας το ποτό σας και παίζοντας κάποιο παιχνίδι, υπάρχουν πολλά μπαρ στους δρόμους και φυσικά υπάρχουν τα μπαρ των ξενοδοχείων, τα οποία έχουν συνήθως υπέροχη θέα προς τους καταρράκτες. Επίσης, στην περιοχή υπάρχουν πάρα πολλά θεματικά μικρά πάρκα, τα οποία σίγουρα αξίζουν μια επίσκεψη. Για τον καφέ σας θα βρείτε τα γνωστά Starbucks, τα οποία υπάρχουν σχεδόν σε κάθε γωνία. Μπορείτε επίσης να ανεβείτε στους πύργους Skylon Tower ή Minolta Tower απλώς για να θαυμάσετε την πανοραμική θέα ή για να φάτε στο εστιατόριο τους.
  Παιδιά  
 
Ιδανικός προορισμός για τα παιδιά. Εκτός από τις βόλτες που μπορείτε να κάνετε μαζί τους στους καταρράκτες, υπάρχουν πολλές ακόμα επιλογές για αυτά. Στην οδό Clifton Hill (που βρίσκεται σχεδόν στην συνέχεια της γέφυρας που συνδέει τον Καναδά με τις ΗΠΑ), υπάρχουν θεματικά μικρά πάρκα πολλών επιλογών. Υπάρχει λοιπόν το σπίτι του Δράκουλα, το σπίτι του Φραγκενστάιν, το σπίτι με τους μαγικούς καθρέπτες, το Ripley's moving theater, το λούνα παρκ με την μεγάλη ρόδα, το μουσείο των ρεκόρ Guinness και πολλά καταστήματα με παιχνίδια και είδη δώρων. Επίσης, λίγο έξω από τον οικισμό βρίσκεται και η Marineland, με τρενάκι και άλλα παιχνίδια, καθώς και πισίνες με φάλαινες όρκα και μπελούγκα.
  Δραστηριότητες  
  Ψώνια  
 
Υπάρχουν αμέτρητα μαγαζάκια με σουβενίρ, σχεδόν σε κάθε γωνιά του δρόμου. Οι τιμές τους είναι καλές και θα βρείτε ωραία δωράκια σε χαμηλές τιμές. Υπάρχουν πάρα πολλά είδη με διακόσμηση έναν τάρανδο ή έναν σκίουρο (μπλουζάκια, μαγνητάκια, στολίδια, χριστουγεννιάτικες μπάλες, κούπες, μπρελόκ κτλ), τα οποία είναι μάλλον ευχάριστα. Εμείς πήραμε και σιρόπι από σφένδαμο (maple tree), το οποίο είναι παραδοσιακό προϊόν του Καναδά (το φύλλο σφένδαμου άλλωστε απεικονίζεται και στην σημαία του Καναδά).
  Ρομαντισμός  
Από τους καλύτερους ρομαντικούς προορισμούς στην Βόρειο Αμερική. Ειδικά η βόλτα στον πεζόδρομο κατά μήκος του ποταμού, με θέα στους καταρράκτες και την χαράδρα είναι μοναδική και σε γεμίζει αναμνήσεις. Το καλύτερο σημείο είναι μάλλον αυτό ακριβώς δίπλα στους καναδέζικους καταρράκτες, όπου το νερό πέφτει στην χαράδρα, σε απόσταση μόλις μερικών μέτρων από το σημείο που κάθεσε. Ένα δεύτερο υπέροχο σημείο με καταπληκτική θέα είναι στο μέσον της γέφυρας που ενώνει τον Καναδά με τις ΗΠΑ, αλλά για να πάς εκεί πρέπει να έχεις μαζί σου τα διαβατήρια.
  Διαδρομές  
  Εκτός  
 
Μπορείτε να κάνετε μια ημερήσια εκδρομή στο Τορόντο του Καναδά. Η διαδρομή είναι σχετικά μικρή και διαρκεί περίπου 2 ώρες. Μια ημέρα είναι αρκετή για να γνωρίσετε την μεγαλούπολη αυτή, που είναι κτισμένη στις όχθες της λίμνης Οντάριο. Μπορείτε να ανεβείτε στον εντυπωσιακό πύργο CN Tower, να δείτε το Rogers Center, το παλαιό και το νέο Δημαρχείο και να κάνετα τα ψώνια σας στο εμπορικό κέντρο Eaton Center.
  Μην χάσετε  
Αν βρεθείτε στους καταρράκτες του Νιαγάρα πιστεύω πως επιβάλλεται να κάνετε βόλτα με το πλοιάριο "Μaid of the mist", το οποίο σας πηγαίνει κυριολεκτικά μέχρι κάτω από τους καταρράκτες. Το εισητήριο κοστίζει περίπου 15 καναδέζικα δολλάρια και τα δρομολόγια εκτελούνται καθημερινά από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο (από τις 09:00 μέχρι περίπου τις 17:00). Μόνο όταν βρεθείτε μέσα στο πλοιάριο, δίπλα στους καταρράκτες, θα καταλάβετε την δύναμη και την ορμή του νερού.
  Εντυπώσεις  
Εξαιρετική τοποθεσία με πανέμορφο φυσικό τοπίο. Ο θόρυβος του νερού και τα σύννεφα με τους υδρατμούς που δημιουργούνται από την πτώση θα μείνουν για πάντα στο μυαλό σας. Επίσης πανόμορφος είναι και ο ποταμός Νιαγάρας, ιδίως μετά τους καταρράκτες, όταν συνεχίζει ήρεμως πια το ταξίδι του για την λίμνη Οντάριο. Όσον αφορά την τεχνητή υποδομή νομίζω πως χρειάζεται κάποια ανακαίνιση, καθώς τα περισσότερα κτίσματα και ξενοδοχεία χτίστηκαν πριν 30-40 χρόνια. Πιστεύω πως είναι ένα μέρος που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς αν ταξιδέψεις στην Βόρειο Αμερική. Προσωπικά, θα επισκεπτόμουν ξανά την περιοχή χώρις δεύτερη σκέψη.

 
Ήπειρος Χώρα
Προορισμός
 
 
 
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων     |     Ποιοι είμαστε     |     Επικοινώνησε μαζί μας     |     Όροι Χρήσης     |     TravelPlorer mobile


TravelPlorer  © 2007