Αρχική σελίδα    |     Προσθήκη οδηγού    |     Κάλεσε φίλους    |     Γίνε μέλος    |     Διαφημιστείτε    |     Αναζήτηση Ξενοδοχείου
 
 
Όνομα χρήστη   
Κωδικός   
Απομνημόνευση κωδικού  
    Ξέχασες τον κωδικό σου;
 
 
 
Επιλογές
Κατηγορίες
Συναφείς προορισμοί
Follow travelplorer on Twitter

Ταξιδιωτικός oδηγός για ΛΑΓΚΑΔΙΑ

 
προστέθηκε από guest ,ηλικία 43
Ήπειρος: Ευρώπη
Χώρα:     Ελλάδα
Νομός:    Ν. Αρκαδίας
Θες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Γράψε την δικιά σου εμπειρία εδώ!
 Μοιράσου το

  Πληροφορίες  
  Τοποθεσία  
 
Είναι αμφιθεατρικά χτισμένο σε υψόμετρο 1000 μέτρων στο βουνό Μαίναλος στην Ορεινή Αρκαδία. Απέχει 15χλμ από την Τρίπολη που είναι η πρωτεύουσα της Αρκαδίας.
  Πώς να φτάσετε   Χάρτης     ΚΤΕΛ Αρκαδίας
 
Από Αθήνα μετά τα διόδια της Τρίπολης στρίβετε προς Λεβίδι και Βυτίνα. Από την Βυτίνα τα Λαγκάδια απέχουν μόλις 15χλμ. Ο δρόμος είναι αρκετά καλός.
  Ιστορία  
 
Ένα ιστορικό χωριό με ιδιαίτερη συμβολή στην επανάσταση του 1821. Είναι ο τόπος καταγωγής των Δεληγιανναίων. Μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους οι κάτοικοι του χωριού επιδόθηκαν στο επάγγελμα του χτίστη και γρήγορα οι Λαγκαδινοί χτίστες έγιναν περιζήτητοι σε όλη την Ελλάδα.
  Αφού φτάσετε  
 
Επισκεφτήκαμε τα Λαγκάδια σε μονοήμερη εκδρομή από την κοντινή Βυτίνα και δεν έχω προσωπική εμπειρία από διαμονή. Είδαμε όμως αρκετούς όμορφους παραδοσιακούς ξενώνες.
  Φαγητό  
 
Φάγαμε στην ταβέρνα Αρτοζήνος που βρίσκεται πάνω στον κεντρικό δρόμο με συμπαθητικό περιβάλλον, εξυπηρετικό προσωπικό και ωραία θέα. Οι τιμές ήταν φυσιολογικές – γύρω στα 15 ευρώ το ζευγάρι. Το φαγητό ήταν καλό όχι όμως τίποτα ιδιαίτερο. Μας άρεσε πολύ η φασολάδα, το κατσικάκι με πατάτες και το χοιρινό. Μας απογοήτευσε όμως η τσιγαρίδα (παστό χοιρινό) που ήταν πάρα πολύ αλμυρή.
  Άλλα αξιοθέατα  
 
Το χωριό από μόνο του είναι ένα αξιοθέατο. Παντού βλέπαμε όμορφα παραδοσιακά πετρόχτιστα αρχοντικά ενώ και η θέα από όλο το χωριό είναι μαγευτική. Ξεχωρίσαμε το σπίτι των Δεληγιανναίων στις πάνω συνοικίες του χωριού, το εντυπωσιακό κτίριο του Γυμνασίου με τις βρύσες και το επιβλητικό ρολόι του χωριού.
  Οικολογία  
Μας έκανε ιδιαίτερη θετική εντύπωση ότι φώτα στους δρόμους στα Λαγκάδια λειτουργούν με φωτοβολταϊκά.
  Εντυπώσεις  
Ένα όμορφο παραδοσιακό χωριό που αξίζει να το επισκεφτείτε. Δυστυχώς στις λίγες ώρες που μείναμε δεν πρόλαβα να το γνωρίσω καλά. Ελπίζω να μπορέσω να το επισκεφτώ ξανά και να μείνω τουλάχιστον για μια βραδιά.

 
Ήπειρος Χώρα
Προορισμός
 
 
 
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων     |     Ποιοι είμαστε     |     Επικοινώνησε μαζί μας     |     Όροι Χρήσης     |     TravelPlorer mobile


TravelPlorer  © 2007