Αρχική σελίδα    |     Προσθήκη οδηγού    |     Κάλεσε φίλους    |     Γίνε μέλος    |     Διαφημιστείτε    |     Αναζήτηση Ξενοδοχείου
 
 
Όνομα χρήστη   
Κωδικός   
Απομνημόνευση κωδικού  
    Ξέχασες τον κωδικό σου;
 
 
 
Επιλογές
Κατηγορίες
Συναφείς προορισμοί
Επιπλέον προορισμοί από τον χρήστη matina
Follow travelplorer on Twitter

Ταξιδιωτικός oδηγός για ΛΙΜΝΗ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ

 
προστέθηκε από matina ,ηλικία 44
Ήπειρος: Ευρώπη
Χώρα:     Ελλάδα
Θες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Γράψε την δικιά σου εμπειρία εδώ!
 Μοιράσου το

  Πληροφορίες  
  Κλίμα - Πότε να πάτε   Πρόγνωση καιρού
 
Η επισκεψή μας στη λίμνη Τριχωνίδα ήταν με μηχανή στο τέλος Απριλίου. Ιδανική εποχή για εξόρμηση στη φύση της Αιτωλοακαρνανίας
  Τοποθεσία  
 
Στο κέντρο του νομού Αιτωλοακαρνανίας 35 χλμ από το Μεσολόγγι και 6 χλμ. από το Αγρίνιο.
  Πώς να φτάσετε   Χάρτης     ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας
 
Η Τριχωνίδα είναι προσβάσιμη μέσω Αγρινίου ή Μεσολογγίου. Η διαδρομή που επιλέξαμε εμείς να ακολουθήσουμε ήταν Ναύπακτος-Μεσολόγγι-Παναιτώλιο. Ξεκινώντας βορειοδυτικά της λίμνης από το χωριό Παναιτώλιο συνεχίσαμε προς Βλοχό-Παραβόλα-Νερομάνα (και πάλι πίσω) (βόρεια τμήμα λίμνης) προς Παντάνασσα-Δογρή-Βαρειά-Μυρτιά- Θέρμο (βορειοανατολικά)-Πετροχώρι-Πάμφιο-Γαβαλού (νοτιο τμήμα λίμνης) και τέλος Παπαδάτες.
  Ιστορία  
 
Από τα αρχαία χρόνια κόσμος από κάθε γωνιά της Ελλάδας μαζεύονταν στη λίμνη Τριχωνίδα για τις γιορτές προς τιμή των αρχαίων θεών. Η ίδια τάση συνεχίστηκε και στα σύγχρονα χρόνια και αυτός είναι ο λόγος που η παραλίμνια περιοχή είναι γεμάτη από μικρές εκκλησίες. Τα παραλίμνια χωριά βρίσκονται ακριβώς στην ίδια θέση που βρίσκονταν και τα αρχαία χρόνια.
  Αφού φτάσετε  
  Φαγητό  
 
Το καφέ εστιατόριο "ξύλινο" στη Μυρτιά έχει καλό φαγητό στο ιδανικό περιβάλλον. Μπορείτε να δοκιμάσετε ψάρια της λίμνης στα ταβερνάκια της Μυρτιάς.
  Παιδιά  
 
Στους παραλίμνιους οικισμούς Δογρή Βαρειά και Μυρτιά υπάρχουν καφέ και εστιατόρια δίπλα ακριβώς στη λίμνη με παιδικές χαρες και πολύ πράσινο κάτω από μεγάλα πλατάνια. Ιδανικό μέρος για τα παιδιά χωρίς τον κίνδυνο των αυτοκινήτων.
  Φυσικά τοπία  
 
Η λίμνη Τριχωνίδα είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας, παρ' όλα αυτά λίγοι είναι οι παραλίμνιοι οικισμοί που μπορείτε να καθήσετε δίπλα στη λίμνη και αυτά είναι στο βόρειο τμήμα της στους οικισμούς Δογρή, Βαρειά και Μυρτιά. Οι ακτές της λίμνης είναι κατάφυτες από ιτιές και πλατάνους.
  Διαδρομές  
  Εντός  
 
Χωριό Νερομάνα (βόρεια της λίμνης): Ειναι χτισμένο στη θέση της αρχαίας πόλης "Φίστυον". Στο χωριό αυτό υπήρχαν πολλές νεροτριβές. Από το χωριό αυτό βλέπετε πανοραμικά τη λίμνη Τριχωνίδα. Αξιοσημείωτοι είναι οι ικροί υδάτινοι καταρράκτες που διασχίζουν το κέντρο του χωριού. Χωριό Πετροχώριι (ανατολικά της λίμνης): Κάνετε μια μικρή στάση στην περιοχή "θέα" και θαυμάστε την ομορφότερη θέα της λίμνης από οποιοδήποτε άλλο σημείο της.
  Οικολογία  
Η λίμνη Τριχωνίδα είναι η μεγαλύτερη και βαθύτερη φυσική λίμνη στην Ελλάδα. Είναι σημαντικός υγρότοπος και το οικοσύστημά της παρουσιάζει σημαντικό ενδιαφέρον αφού φιλοξενεί ορισμένα από τα πλέον σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας. Περιλαμβάνεται στις περιοχές Natura 2000. Λέγεται ότι ενδημικά είδη ψαριών της Τριχωνίδας είναι μοναδικά και δεν συναντώνται σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου. Το πιο σημαντικό ψάρι της λίμνης είναι ο Νανογοβιός που ζει μόνο στην Τριχωνίδα. Είναι το μικρότερο ψάρι της Ευρώπης αφού δεν ξεπερνα σε μήκος τα 2 εκατοστά.
  Μην χάσετε  
Τις πηγές της Αγ. Σοφίας (στο ομώνυμο χωριό) βόρειοανατολικά της λίμνης. Περπατήστε στη διαμορφωμένη διαδρομή ανάμεσα στους αιωνόβιους πλάτανους καιτα κρυστάλλινα νερά των πηγών που δημιουργούν μικρούς καταρράκτες. Πολύ ωραίο σημείο για πικ νικ!

 
Ήπειρος Χώρα
Προορισμός
 
 
 
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων     |     Ποιοι είμαστε     |     Επικοινώνησε μαζί μας     |     Όροι Χρήσης     |     TravelPlorer mobile


TravelPlorer  © 2007