Αρχική σελίδα    |     Προσθήκη οδηγού    |     Κάλεσε φίλους    |     Γίνε μέλος    |     Διαφημιστείτε    |     Αναζήτηση Ξενοδοχείου
 
 
Όνομα χρήστη   
Κωδικός   
Απομνημόνευση κωδικού  
    Ξέχασες τον κωδικό σου;
 
 
 
Επιλογές
Κατηγορίες
Συναφείς προορισμοί
Επιπλέον προορισμοί από τον χρήστη chrys
Follow travelplorer on Twitter

Ταξιδιωτικός oδηγός για ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ

 
προστέθηκε από chrys ,ηλικία 44
Θες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Γράψε την δικιά σου εμπειρία εδώ!
 Μοιράσου το

  Πληροφορίες  
  Κλίμα - Πότε να πάτε   Πρόγνωση καιρού
 
Tο καλοκαίρι που επισκεφτήκαμε την πόλη, ήταν ζεστό και αρκετά υγρό, όπως ήταν αναμενόμενο. Γι’ αυτό να έχετε πάντα καπέλο και αντηλιακό!!! Μην κάνετε παλικαριές. Απ’ ότι ακούσαμε το φθινόπωρο και η άνοιξη είναι ιδανικές εποχές για επίσκεψη.
  Τοποθεσία  
 
Βρίσκεται στα νότια του Τέξας, 3 1/2 περίπου ώρες από το Ντάλλας και πολύ κοντά (περίπου καμιά ώρα) στην πρωτεύουσα του Τέξας, το Όστιν (Austin).
  Πώς να φτάσετε   Χάρτης
 
Η πόλη διαθέτει το δικό της αεροδρόμιο αλλά βρίσκεται και πολύ κοντά για τα δεδομένα της Αμερικής (μόλις 3 ώρες) από το διεθνές αεροδρόμιο του Ντάλλας.
  Μετακινήσεις  
 
Η πόλη έχει πολύπλοκο οδικό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων αλλά με πολύ καλή σήμανση. Αν έχετε κάποιο GPS naviagator δε θα έχετε κανένα πρόβλημα. Όσον αφορά τα όρια ταχύτητας, στους αυτοκινητόδρομους είναι συνήθως 55 και σε μερικές περιπτώσεις φτάνει και τα 70 μίλια. Ωστόσο υπάρχει πάντα μια ανοχή στα +5 μίλια, αν κρίνω από τον τρόπο οδήγησης των αμερικάνων. Επίσης προσοχή θέλουν τα φανάρια. Πρέπει να σταματάτε πριν από αυτά (βρίσκονται μετά τη διασταύρωση) στη λευκή γραμμή. Οποιαδήποτε δεξιά στροφή επιτρέπεται, ακόμα κι αν έχετε κόκκινο εφόσον δεν έρχεται άλλο όχημα. Μια ακόμα σημαντική πληροφορία: στην πολιτεία του Τέξας μπορείτε να οδηγήσετε κανονικά με το ελληνικό σας δίπλωμα. Προσοχή όμως, ισχύει μόνο για έναν μήνα από την άφιξη σας στην Αμερική. Όσο τώρα για τον αν χρειάζεται να ενοικιάσετε κάποιο αυτοκίνητο θα σας έλεγα ναι. Οι αποστάσεις στην Αμερική είναι μεγάλες και το δίκτυο συγκοινωνιών περιορίζεται στο κέντρο των πόλεων με αποτέλεσμα να μην βολεύει ιδιαίτερα. Μπορείτε να ενοικιάσετε λοιπόν κάποιο αυτοκίνητο, καλύτερα όμως να το έχετε κλείσει από πριν και να το πάρετε με το που θα φτάσετε στο αεροδρόμιο. Η τιμή έτσι είναι πολύ πιο φθηνή, περίπου 100-120$ τις 3-4 ημέρες ανάλογα την εταιρία. Προσοχή: μην πάτε να ενοικιάσετε από το αεροδρόμιο χωρίς να έχετε κλείσει από πριν γιατί θα σας βγει πολύ παραπάνω. Στην έξοδο του αεροδρομίου, στο χώρο του Ground Transportation, υπάρχουν λεωφορεία των εταιριών ενοικίασης (Avis, Hertz, Enterprise) που σας παίρνουν (δωρεάν φυσικά) και σας πηγαίνουν στο χώρο ενοικίασης. Στην επιστροφή γίνεται η ακριβώς αντίστροφή διαδικασία οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το πώς θα πάτε στο αεροδρόμιο ή να ψάχνετε για κάποιο ταξί το οποίο σημειωτέον είναι πανάκριβο. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ενοικίαση είναι να έχετε μαζί σας κάποια debit ή credit card. Ο λόγος είναι ότι σας παίρνουν ένα ποσό σαν εγγύηση το οποίο σας το επιστρέφουν συνήθως μια ημέρα μετά την επιστροφή του αυτοκινήτου. Αν δεν έχετε κάρτα θα πρέπει να τα δώσετε σε μετρητά και να τα πάρετε άμεσα πίσω με την επιστροφή. Με το που θα παραδώσετε το αυτοκίνητο σας δίνουν την τελική απόδειξη οπότε δεν χρειάζεται να φοβάστε μην τυχόν σας χρεώσουν κάτι αργότερα.
  Χρήμα  
 
Η ανάληψη χρημάτων είναι εύκολη γιατί ΑΤΜ υπάρχουν παντού. Απλά ενημερωθείτε από την τράπεζα σας για την προμήθεια και το ανώτατο ημερήσιο όριο ανάληψης. Να ξέρετε ότι η Τράπεζα Κύπρου είναι η καλύτερη αυτή τη στιγμή αφού έχει πάγια χρέωση 2,95 ευρώ ανεξαρτήτου ποσού (!). Στο ποσό αυτό πρέπει να προσθέσετε τη χρέωση της αμερικανικής τράπεζας που είναι γύρω στα 3 δολάρια την ανάληψη και πάλι ανεξαρτήτου ποσού. Ωστόσο το μέγιστο που μπορείτε να τραβήξετε κάθε φορά στις μεγάλες τράπεζες είναι 800 δολάρια (π.χ Bank of America). Σε άλλες πιο μικρές τράπεζες μπορεί να είναι μέχρι και 400 δολάρια. Όπως και να έχει όμως καλό είναι να έχετε προνοήσει και να έχετε πάντα ένα ποσό ρευστού πάνω σας γιατί μου έτυχε να μην μπορώ να βγάλω με ελληνική debit κάρτα από το ΑΤΜ. Σε επικοινωνία μου με την τράπεζα (Τράπεζα Κύπρου) μου απάντησαν ότι το σύστημα με την Αμερική είχε πέσει για κάποιες ώρες. Πράγματι αργότερα μπόρεσα και έβγαλα κανονικά αλλά μέχρι να βγάλω ανησύχησα.
  Επικοινωνία  
 
Τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν δωρεάν internet, οπότε μπορείτε να επικοινωνείτε άνετα. Πολλά μάλιστα διαθέτουν ασύρματο. Για επιβεβαίωση επισκεφτείτε τη σελίδα τους στο internet. Αν δεν είναι σαφές αν είναι δωρεάν (complimentary) ή επί πληρωμή, στείλτε τους ένα email. Απαντούν άμεσα! Μια επίσης σημαντική πληροφορία: τα laptop από Ελλάδα υποστηρίζουν μια χαρά το ασύρματο δίκτυο της Αμερικής και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα σύνδεσης. Αν θέλετε να έχετε δωρεάν τηλεφωνική επικοινωνία με άλλους υπολογιστές συνδεδεμένους στο διαδίκτυο, δοκιμάστε πριν φύγετε από Ελλάδα το Skype ή κάποιο Messenger (π.χ YahooMessenger). Αν όμως θέλετε να επικοινωνείτε μέσω του υπολογιστή σας με οποιαδήποτε σταθερό ή κινητό τηλέφωνο στην Ελλάδα και να χρεώνεστε όπως ένα οποιαδήποτε σταθερό στην Ελλάδα (!), κάντε μια σύνδεση talk-talk. Η υπηρεσία αυτή λέγεται i-call και προσφέρεται από την Altec. Πραγματικά θα εκπλαγείτε με τις χρεώσεις! Τέρμα πια οι διεθνείς κλήσεις! Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site του i-call. Η διαδικασία εγγραφής είναι πολύ απλή και το πάγιο πολύ χαμηλό, μόλις 1 ευρώ το μήνα.
  Ενημέρωση  
 
Για τα νέα της Αμερικής σας δίνουν δωρεάν εφημερίδα στα περισσότερα ξενοδοχεία, συνήθως την USA TODAY. Για τα ελληνικά νέα στο internet!
  Ιστορία  
 
Θεωρείται η πιο ιστορική πόλη του Τέξας μιας και από εκεί ξεκίνησε η Τεξανή επανάσταση.
  Αφού φτάσετε  
 
Έχει τα πάντα: από λουξ ξενοδοχεία μέχρι μοτέλ. Η επιλογή είναι δική σας. Οι τιμές πολύ λογικές, καμιά σχέση με Ελλάδα. Εμείς μείναμε στο Hyatt Place με $90 (περίπου €63) συμπεριλαμβανομένου του πρωινού και του ασύρματου internet. Τονίζω το θέμα το πρωινού γιατί στα περισσότερα ξενοδοχεία δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή και το πληρώνεις extra. Το δωμάτιο ήταν ευρύχωρο με διαχωριστικό μεταξύ κρεβατιού και υπόλοιπου χώρου. Η τηλεόραση ήταν τεράστια και το στρώμα του κρεβατιού θεϊκό, αναφέρεται και στα reviews των πελατών στο site του ξενοδοχείου και δεν είναι καθόλου υπερβολή. Το προσωπικό φιλικό και εξυπηρετικό. Ζητήστε τους να σας δώσουν χάρτη και οδηγίες για την πρόσβαση στα πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης.
  Φαγητό  
 
Δεδομένου του κυρίαρχου Ισπανικού-Μεξικανικού χαρακτήρα της πόλης, το μεξικάνικο φαγητό είναι παντού. Υπάρχουν όμως πολλά ιταλικά εστιατόρια και, βέβαια, τα πανταχού παρών «μπρiζολάδικα» (steakhouses). Πολύ καλή είναι η αλυσίδα County Line, με ζουμερά κρέατα και χαρακτηριστική Τεξανή διακόσμηση. Δε θα δυσκολευτείτε καθόλου να επιλέξετε αν κατεβείτε στο κέντρο και ιδιαίτερα στο Riverwalk. Επιπλέον, αν δεν έχετε πρόβλημα με το να ξοδέψετε αρκετά για το φαγητό σας (περίπου 30$ το άτομο), μπορείτε να φάτε στο εστιατόριο που βρίσκεται στο Tower of Americas στο πάρκο Hemisfair, απ’ όπου θα έχετε εκπληκτική θέα στην πόλη. Ο πύργος είναι ορατός από οποιοδήποτε σχεδόν κεντρικό σημείο της πόλης και περιστρέφεται. Θυμίζει λιγάκι το πύργο του ΟΤΕ στην Έκθεση Θεσσαλονίκης, αλλά στο πολύ πιο ψηλό και εντυπωσιακό.
  Διασκέδαση  
 
Κατεβείτε στο κέντρο, παρκάρετε στο Rivercenter Mall αν δεν έχετε όρεξη για περπάτημα (δεν είναι ακριβό), κατεβείτε στο ποτάμι που είναι ένα επίπεδο κάτω από τους δρόμους και αρχίστε τη βόλτα ακολουθώντας τη φιδίσια πορεία του ποταμού. Θα δείτε άπειρα εστιατόρια, pubs και καφέ-μπαρ, σίγουρα κάποιο θα σας τραβήξει το προσοχή, και πολλούς πάγκους με κοσμήματα, πίνακες, κάδρα και μικρά αριστουργήματα.
  Παραλίες  
 
Κοντινή παραλία δεν υπάρχει καθώς το Σαν Αντόνιο δεν βρέχεται από θάλασσα. Αν όμως έχετε χρόνο αφού δείτε το Σαν Αντόνιο, μπορείτε να ξεκινήσετε για το Corpus Christi στον κόλπο του Μεξικού. Θα σας πάρει περίπου 1,5-2 ώρες για φτάσετε και εκεί θα βρείτε 8km αμμουδερής παραλίας κατά μήκος του κόλπου του Μεξικού.
  Παιδιά  
 
Τα παιδιά θα βρουν να κάνουν πολλά μιας και εδώ βρίσκεται το μεγαλύτερο και πιο παλιό (από το 1988) θαλάσσιο πάρκο του κόσμου, το San Antonio Seaworld. Εκεί είδα τις πιο ευτυχισμένες φατσούλες και τα πρώτα (για μένα) parking παιδικών καροτσιών!!!!
  Δραστηριότητες  
  Ψώνια  
 
Επισκεφτείτε τα Prime Outlets και Tinger Outlets (είναι σχεδόν ενωμένα) στο Σαν Μάρκος (40 λεπτά περίπου μετά το Σαν Αντόνιο στο Ι-35 προς το Όστιν). Θα βρείτε εκπληκτικές τιμές στις μεγαλύτερες μάρκες καθώς και καταστήματα Tax Refund!!!! Αν φεύγετε από Αμερική μέσα στον επόμενο μήνα και έχετε μαζί σας το εισιτήριο που το πιστοποιεί μπορείτε να πάρετε μέρος του φόρου από όλες τις αγορές σας αρκεί σε κάθε απόδειξη να είναι μεγαλύτερος των $10. Έχετε υπόψη ότι στην Αμερική η τιμή αναγράφεται πάντα χωρίς το φόρο, ο οποίος χρεώνεται τελευταίος στο ταμείο. Μέσα τώρα στο Σαν Αντόνιο, υπάρχουν τα πολύ γνωστά Macy’s και το εμπορικό κέντρο Rivercenter Mall. Είναι σίγουρο ότι εκεί θα βρείτε κάτι για το γούστο και το πορτοφόλι σας. Επιπλέον, υπάρχουν παραδοσιακά μαγαζιά στο La Villita (το μικρό χωριό) το οποίο έχει αναστηλωθεί ώστε να είναι ίδιο με τον οικισμό που είχαν χτίσει οι Μεξικανοί δίπλα στο ποτάμι το 1700. Από την απέναντι μεριά του ποταμού κατεβαίνοντας τα σκαλιά που οδηγούν στο La Villita και περνώντας μια γραφική γέφυρα, είναι χτισμένο ένα μικρό θεατράκι. Αν επιθυμείτε να βρεθείτε στη μεγαλύτερη μεξικανική αγορά εκτός Μεξικού, είστε και πάλι στο κατάλληλο μέρος: επισκεφτείτε την πλατεία Market Square και θα βρεθείτε μπροστά σε αριστουργήματα τέχνης, δερμάτινα και ότι μπορεί να βάλει ο νους σας. Γενικότερα, η πόλη έχει πολλά μαγαζιά με παραδοσιακά αντικείμενα, μπείτε μέσα και πάρτε μια γεύση!
  Αξιοθέατα  
  Μνημεία  
 
Tο Alamo είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης αλλά και του Τέξας μιας και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην Τεξανή επανάσταση. Αρχικά ήταν ο χώρος των ιεραποστόλων και των προσηλυτισμένων Ινδιάνων. Ήταν δηλαδή mission, μια κοινότητα με κέντρο της την εκκλησία. Αργότερα εγκαταστάθηκε το ιππικό των Ισπανών και Μεξικανών. Μετά από μάχη πέρασε στα χέρια λίγων Τεξανών εθελοντών υπό την ηγεσία του William B. Travis, οι οποίοι έδωσαν σκληρή μάχη για τη διατήρηση του, χωρίς όμως επιτυχία. Το φρούριο σήμερα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και το εσωτερικό του είναι επισκέψιμο. Έχετε όμως υπόψη ότι το μνημείο κλείνει στις 5μμ οπότε αν θέλετε να επισκεφτείτε το εσωτερικό του προγραμματίστε να πάτε νωρίς. Μετά τις 5μμ το μέρος προσφέρεται μόνο για φωτογραφίες με φόντο το φωταγωγημένο και καλοδιατηρημένο φρούριο και για περίπατο στον περιβάλλοντα χώρο. Στο ίδιο πλαίσιο κινείται το Missions National Historical Park όπου διατηρούνται 4 ισπανικά κτήρια ιεραποστολής που μαζί με το Άλαμο αποτελούσαν το βορειότερο άκρο των Ισπανικών αποικιών στην Αμερική. Το πιο γνωστό από αυτά και το πιο αντιπροσωπευτικό μετά το Άλαμο είναι το Mission San Jose.
  Εκκλησίες και Μονές  
 
Ο καθεδρικός ναός του San Fernado είναι επιβλητικότατος!!! Να φανταστείτε ήμασταν στο αυτοκίνητο και όταν τον είδαμε φωτισμένο μέσα στο βράδυ, ενώ ήμασταν έτοιμοι για επιστροφή στο ξενοδοχείο, κάναμε ολόκληρο κύκλο για να βρεθούμε εκεί και να βγάλουμε μερικές φωτογραφίες.
  Μουσεία  
 
Αν θέλετε να δείτε εκθέματα αναφορικά με την άγρια Δύση πρέπει να επισκεφτείτε το Buckhorn Saloon and Museum. Επιπλέον, αν θέλετε να δείτε το παρελθόν και το παρόν των διάφορων εθνικοτήτων που διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα του Τέξας επισκεφτείτε το Institute of Texas cultures. Επίσης, θα άξιζε να πάτε στο Witte Museum όπου θα δείτε Τεξανό δεινόσαυρο, αιγυπτιακή μούμια και τέχνη σε βράχο ηλικίας 8000 χρόνων.
  Άλλα αξιοθέατα  
 
Must αξιοθέατο είναι το θαλάσσιο πάρκο Sea World που πρωτολειτούργησε το 1988. To εισιτήριο είναι $60 (περίπου €42), αλλά το θέαμα αξίζει και το τελευταίο σεντ. Εισιτήρια μπορείτε να βρείτε στο ξενοδοχείο σας, στο internet, αλλά και στον ίδιο το χώρο, όπου υπάρχουν και self service μηχανήματα-εκδοτήρια. Έχετε υπόψη ότι με την είσοδο σας πληρώνετε για το χώρο στάθμευσης. Διαλέξτε το general parking που είναι το φθηνότερο (άλλα 12$...). Αξίζει πραγματικά να αφιερώσετε μια ολόκληρη μέρα στο πάρκο αυτό. Αν αφήσουμε στην άκρη το θέμα του εγκλεισμού των ζώων—που είναι πολυδιάστατο—το πάρκο αυτό σου δίνει την ευκαιρία να δεις από κοντά ζώα που συνήθως τα παρακολουθείς μόνο σε ντοκιμαντέρ: δελφίνια στο dolphin cove που μπορείς να ταΐσεις με 5$, καρχαρίες και κοραλιογενείς υφάλους (sharks/the coral reef), φώκιες, οι οποίες συμμετέχουν και σε μικρό θεατρικό έργο, πιγκουίνους και φάλαινες «δολοφόνους». Υπάρχουν 25΄ και 30΄λεπτα σόου με ακροβάτες, δελφίνια και φάλαινες beluga, σόου με φάλαινες «δολοφόνους» και τους εκπαιδευτές τους, σόου με σκιέρ θαλάσσης κτλ. Επιπλέον, υπάρχει ένας χώρος για κολύμπι με νεροτσουλύθρες και διάφορα παιχνίδια που λέγεται Lost Lagoon. Σε όλο το πάρκο υπάρχουν διάσπαρτα rollercoasters (τα απίστευτα γρήγορα τρενάκια για γερά νεύρα). Παντού υπάρχουν παγκάκια, εστιατόρια, χώροι πρώτων βοηθειών και ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, για να διευκολύνει τη ζωή σας. Μου έκανε εντύπωση που υπήρχαν ειδικά συρόμενα καρότσια-αυτοκινητάκια με ηλιοπροστασία για μεγαλύτερα παιδιά, έτσι ώστε και αυτά να μην κουράζονται και οι γονείς να μην αγκομαχούν γιατί μιλάμε για πολύ περπάτημα! Εκτός από το φαγητό/ποτό όλα τα σόου συμπεριλαμβάνονται στην τιμή. Μια πολύ χρήσιμη συμβουλή: με το που θα μπείτε στο πάρκο προμηθευτείτε ένα χάρτη του πάρκου και το πρόγραμμα των σόου ώστε να μπορείτε να προγραμματίσετε όσο το δυνατόν καλύτερα το χρόνο σας.
  Ρομαντισμός  
Η τοποθεσία με την ονομασία Riverwalk. Ο ποταμός Σαν Αντόνιο διαπερνά την πόλη και η βόλτα κατά μήκος του, με τα όμορφα δέντρα και λουλούδια, τις γραφικές γέφυρες και το όμορφο μικρό εμπορικό χωριό La Vilita είναι ξεχωριστή.
  Διαδρομές  
  Εντός  
 
Τι άλλο από μια βόλτα κατά μήκος του Riverwalk; Ντυθείτε ελαφρά και χαλαρά για να περπατήσετε άνετα. Όταν έχει πολύ κόσμο και ζεστό καιρό μπορεί να αισθανθείτε λίγο αποπνικτικά. Μπορείτε να περπατήσετε προς όλες τις κατευθύνσεις. Αν δεν είστε όμως και πολύ του περπατήματος, υπάρχουν river taxis που αναλαμβάνουν την ξενάγηση σας με περίπου $7-10. Υπάρχουν επίσης και πλωτά εστιατόρια πάνω σε μικρά πλοιάρια-γόνδολες.
  Τι να προσέξετε  
Γενικά η πόλη είναι αρκετά ασφαλής. Λόγω του Riverwalk έχει κόσμο στο κέντρο μέχρι αργά το βράδυ και αρκετούς αστυνομικούς. Ωστόσο, είναι καλό να κινείστε σε χώρους φωτεινούς, να μην κουβαλάτε όλα τα χρήματα μαζί σας και να μην έχετε σε θέα όλα τα κινητά, κάμερες, φωτογραφικές μηχανές, γενικοί κανόνες που ισχύουν πάντα στο εξωτερικό. Αν αποφασίσετε να ενοικιάσετε αυτοκίνητο, προσέξτε ιδιαίτερα που παρκάρετε. Στους κεντρικούς δρόμους απαγορεύεται το παρκάρισμα και όπου επιτρέπεται πρέπει να πληρώσεις παρκόμετρο (συνήθως ένα δολάριο ή ώρα). Οι θέσεις είναι σημειωμένες στο δρόμο και οποιαδήποτε παρέκκλιση τιμωρείται. Φροντίστε λοιπόν να έχετε ψηλά μαζί σας για τα παρκόμετρα εκτός αν αποφασίσετε να πάτε σε κάποιο αποκλειστικό πάρκινγκ. Εδώ η μαγική λέξη είναι το flat rate που σημαίνει ότι η χρέωση δεν πάει με την ώρα αλλά είναι με την είσοδο (!). Οι τιμές κυμαίνονται από 5$ μέχρι και 15$ οπότε κάντε μια βόλτα πριν αποφασίσετε σε ποιο θα το βάλετε. Όπου πάντως και να παρκάρετε προσέξτε μην το βάλετε σε κάποια από τις μπλε θέσεις που είναι για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Εδώ ο γερανός παραμονεύει…
  ΑΜΕΑ  
Παντού υπάρχουν τουαλέτες και χώροι στάθμευσης για άτομα με ειδικές ανάγκες/ ικανότητες. Αν έχετε καροτσάκι μαζί σας ίσως θα ήταν καλό να επισκεφτείτε το Riverwalk σε ώρες λιγότερης αιχμής ώστε να έχετε κάτσει κάπου όταν θα αρχίσει να συρρέει ο κόσμος. Όχι ότι δε θα τα καταφέρετε, αλλά πιθανόν να αισθανθείτε λίγο «πιεσμένοι». Ακόμα και εγώ χάρηκα περισσότερο τη δεύτερη επίσκεψη μου κατά τις 6:30 καθώς ο κόσμος ήταν λιγότερος σε σχέση με το βράδυ.
  Εντυπώσεις  
Από τους πιο όμορφους και λιγότερο γνωστούς προορισμούς των Ηνωμένων Πολιτειών.

 
Ήπειρος Χώρα
Προορισμός
 
 
 
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων     |     Ποιοι είμαστε     |     Επικοινώνησε μαζί μας     |     Όροι Χρήσης     |     TravelPlorer mobile


TravelPlorer  © 2007