Αρχική σελίδα    |     Προσθήκη οδηγού    |     Κάλεσε φίλους    |     Γίνε μέλος    |     Διαφημιστείτε    |     Αναζήτηση Ξενοδοχείου
 
 
Όνομα χρήστη   
Κωδικός   
Απομνημόνευση κωδικού  
    Ξέχασες τον κωδικό σου;
 
 
 
Επιλογές
Κατηγορίες
Συναφείς προορισμοί
Follow travelplorer on Twitter

Ταξιδιωτικός oδηγός για ΣΕΡΝΙΚΑΚΙ

 
προστέθηκε από guest
Ήπειρος: Ευρώπη
Χώρα:     Ελλάδα
Νομός:    Ν. Φωκίδας
Θες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Γράψε την δικιά σου εμπειρία εδώ!
 Μοιράσου το

  Πληροφορίες  
  Κλίμα - Πότε να πάτε  
 
Μπορείτε να πάτε κάθε περίοδο το χρόνο λόγω του πολύ καλού κλίματος που έχει λόγω της τοποθεσίας του.
  Τοποθεσία  
 
Βρίσκετε στη Φωκίδα,ανάμεσα στην Άμφισσα και την Ιτέα, μέσα στον παραδοσιακό ελαιώνα.
  Πώς να φτάσετε   Χάρτης     ΚΤΕΛ Φωκίδας
 
Ο μόνος τρόπος για να φτάσεις στο Σερνικάκι είναι οδικώς.
  Μετακινήσεις  
 
Μπορείς να μεταφερθείς μέσω κτελ.Τα δρομολόγια είναι αρκετά συχνά προς όλους τους προορισμούς και τα περισσότερα λεωφορεία είναι σε καλή κατάσταση.Ένας άλλος τρόπος είναι μέσω ταξί.
  Υγεία  
 
Υπάρχει νοσοκομείο στα 5 χιλιόμετρα,όπως και φαρμακεία.
  Ιστορία  
 
Στην Επανάσταση του 1821 προσέφερε μεγάλες υπηρεσίες στον αγώνα, είναι δε χαρακτηριστικό, ότι ο στρατηγός ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ, στα απομνημονεύματά του, αναφέρεται στο χωριό κατ' επανάληψη. Το 1822, οι Σερνικακιώτες μαζί με τους κατοίκους τριών παρακείμενων χωριών, ζήτησαν απ' αυτόν "να τον βάλουν κεφαλή τους", όπως κι έγινε "για να τους συνάζω να πηγαίνουμε εις τα δεινά κι αγώνες", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος. Φαίνεται, ότι στο χωριό ήταν παντρεμένος ο αδελφός του Μακρυγιάννη, γιατί σε άλλο σημείο των απομνημονευμάτων του αναφέρει, ότι στο Σερνικάκι είχε πάει και διέμεινε εκεί ο ίδιος ο Στρατηγός, για να "αλλάξει τον αγέρα κι αναλάβει" ύστερα από κάποια περιπέτεια της υγείας του. Αλλά και στα νεώτερα χρόνια και μάλιστα στη διάρκεια της κατοχής [1941-45] οι κάτοικοι του χωριού είχαν μεγάλη αντιστασιακή δράση. Είχαν οργανωθεί και πολεμήσει και στις δυο, κατά κάποιο τρόπο ευρύτερα τοπικές, οργανώσεις, του 5/42 Συντάγματος του συνταγματάρχη Δ.Ψαρρού και του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ με σημαντικούς τοπικούς αρχηγούς. Είχε δε πολλές απώλειες χωριανών, τα ονόματα των οποίων μνημονεύονται στο μνημείο του χωριού.
  Αφού φτάσετε  
 
Υπάρχει ένας μόνο ξενώνας,καινούργιος,σε πολύ όμορφη και ήσυχη τοποθεσία με πολύ καλή θέα.Είναι 3 αστέρων.Οι τιμές είναι πολύ λογικές και το όνομα του είναι Κelari Studios.Πολύ καλή επιλογή γενικά στη Φωκίδα.
  Φαγητό  
 
Έχει δύο ταβέρνες με λογικές τιμές.Μην ξξεχάσετε να δοκιμάσετε ψητά παϊδάκια,ντολμάδες και παραδοσιακές πίτες.Οι ταβέρνες λέγονται Κελάρι και Πλάτανος.
  Παραλίες  
 
Οι καλύτερες παραλίες ειναι σε απόσταση 5 λεπτών και βρίσκονται στην Ιτέα και ειναι πολύ καθαρές.
  Παιδιά  
 
Η χαρά του παιδιού!!!απόλυτη ελευθερία για παιχνίδι.
  Δραστηριότητες  
  Πολιτισμός  
 
Κάθε καλοκαίρι γίνετε πανυγύρι με κλαρίνα για τον εορτασμό της αγίας Παραασκευής. Καθώς και διάφορες εκδηλώσεις τις αποκριές.
  Ελεύθερος χρόνος  
 
Το χωριό είναι ιδανικό για περιπάτους,ποδηλασία και υπάρχει και η δυνατότητα για ιππασία.

 
Ήπειρος Χώρα
Προορισμός
 
 
 
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων     |     Ποιοι είμαστε     |     Επικοινώνησε μαζί μας     |     Όροι Χρήσης     |     TravelPlorer mobile


TravelPlorer  © 2007