Αρχική σελίδα    |     Προσθήκη οδηγού    |     Κάλεσε φίλους    |     Γίνε μέλος    |     Διαφημιστείτε    |     Αναζήτηση Ξενοδοχείου
 
 
Όνομα χρήστη   
Κωδικός   
Απομνημόνευση κωδικού  
    Ξέχασες τον κωδικό σου;
 
 
 
Επιλογές
Κατηγορίες
Συναφείς προορισμοί
Follow travelplorer on Twitter

Ταξιδιωτικoί oδηγοί για ΚΙΑΤΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ήπειρος: Ευρώπη
Χώρα:     Ελλάδα
Νομός:    Ν. Κορινθίας
Θες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Γράψε την δικιά σου εμπειρία εδώ!
 Μοιράσου το

  Τοποθεσία  
Προστέθηκε από: tselo, ηλικία 37 στις 26/02/2010
O Δήμος Σικυωνίων βρίσκεται 22 χλμ. δυτικά της Κορίνθου και έχει έδρα το Κιάτο. Είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στο Νομό Κορινθίας με 19.455 κατοίκους, εκ των οποίων περίπου 10.000 μένουν μέσα στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Κιάτου.
Προστέθηκε από: tselo, ηλικία 37 στις 26/02/2010
Θέατρο Αρχαίας Σικυώνας : Το Αρχαίο Θέατρο της Σικυώνος υπολογίζεται σαν ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα της αρχαίας Ελλάδας. Όλα τα αρχαία ελληνικά θέατρα ήταν χτισμένα με τον ίδιο τρόπο και με την ίδια αρχιτεκτονική σχεδίαση.
Προστέθηκε από: tselo, ηλικία 37 στις 26/02/2010
Αστεροσκοπείο Κρυονερίου Ο Αστρονομικός Σταθμός Κρυονερίου ιδρύθηκε το 1972. Βρίσκεται στην Κορινθία, κοντά στο χωριό Κρυονέρι. Στον ΑΣ Κρυονερίου είναι εγκατεστημένο το 1.2μ τηλεσκόπιο του ΙΑΑ με κύριο όργανο μια κάμερα CCD. Εδώ βρίσκεται και ειδική μονάδα επαλουμίνωσης των κατόπτρων του τηλεσκοπίου. Στον ΑΣ λειτουργεί ένα μηχανολογικό και ένα ηλεκτρονικό εργαστήριο. Κάθε Αύγουστο, το ΙΑΑ οργανώνει στον Σταθμό Κρυονερίου ημέρες "Ανοιχτών Θυρών" στην διάρκεια των οποίων πραγματοποιούνται οργανωμένες επισκέψεις κοινού, σχολείων, κ.λ.π.
  Εκτός  
Προστέθηκε από: guest, ηλικία 30 στις 29/10/2012
ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΑΠΟ ΚΙΑΤΟ ΠΡΟΣ ΦΑΡΟ ΜΕΛΑΓΚΑΒΙ, ΗΡΑΙΟΝ, ΜΥΛΟΚΟΠΗ, ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ. Ο Κορινθιακός κόλπος ανήκει στις κλειστές θάλασσες, έχει δύο ανοίγματα και έτσι ανακυκλώνει τα νερά του αυτό γίνεται ακολουθώντας τη διαδικασία της κίνησης της σελήνης όπως στον Εύριπο (Χαλκίδα). Η περιοχή της λίμνης της Βουλιαγμένης στον Κορινθιακό κόλπο έχει μια πλούσια ιστορική και φυσική ομορφιά. Η λίμνη ενώνεται με τη θάλασσα μέσα από ένα μικρό κανάλι. Δίπλα το Ηραίον το περίφημο ιερό της Ήρας του 8ου πΧ αιώνα. Πάνω από τη λίμνη, ψηλά στο βράχο υπάρχει ο παλιός πέτρινος φάρος Μελαγκάβι. Η θέα της θάλασσας από το φάρο είναι υπέροχη. Οι Αλκυονίδες νήσοι, ή "καλά νησιά" αποτελούν ένα νησιωτικό σύμπλεγμα στο ανατολικό τμήμα του Κορινθιακού κόλπου, που αποτελείται από τέσσερα νησιά τη Ζωοδόχο Πηγή , το Δασκαλειό , το Γλαρονήσι και το Πρασονήσι. Έχει παρατηρηθεί ότι ο Κορινθιακός κόλπος φιλοξενεί τέσσερα είδη δελφινιών, των οποίων το παιχνίδισμα μπορεί ο καθένας να απολαύσει.
Προστέθηκε από: tselo, ηλικία 37 στις 26/02/2010
Η διαδρομή Κιάτο – Ξυλόκαστρο Γίνεται μόνο μέσω της παλιάς εθνικής οδού, αλλά είναι πραγματικά χαλαρή και όμορφη. Και εδώ πρόκειται για παραλιακή διαδρομή με δύο υποψίες ανηφόρας να μην μας αγχώνουν στο ελάχιστο. Στο συγκεκριμένο κομμάτι, μας αρέσει να τρέχουμε και λίγο. Στο Ξυλόκαστρο θα φτάσετε πριν καν το καταλάβετε. Θα δείτε τον Πευκιά που προανέφερα, κάποια χιλιόμετρα πριν την πόλη. Πρόκειται για μια τεράστια έκταση με πεύκα (βρε από που να πήρε το όνομά του...) που στο σημείο που σταματούν, αρχίζει η παραλία (ναι, τόσο χάλια...).
  Οικονομία  
Προστέθηκε από: tselo, ηλικία 37 στις 26/02/2010
Η οικονομία της πόλης βασίζεται κυρίως στο εμπόριο, αλλά, λόγω της παραλιακής της τοποθεσίας και της μικρής απόστασης από την Αθήνα, τους καλοκαιρινούς μήνες προσελκύει μεγάλο αριθμό παραθεριστών.
  Οικολογία  
Προστέθηκε από: tselo, ηλικία 37 στις 26/02/2010
Αισθητικό Δάσος Μουγγοστού Η συνολική έκταση του δάσους είναι 7.185 στρέμματα. Κηρύχθηκε Αισθητικό με το από 551977 Π.Δ. που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 175 τ. Δ΄) 261977. Βρίσκεται νοτιοδυτικά από το χωριό Σούλι του Νομού Κορινθίας. Ανήκει στους Δήμους Σικυωνίων, Ξυλοκάστρου και Στυμφαλίας. Είναι ένα φυσικό πρεμνοφυές δρυοδάσος, δηλαδή ένα δάσος με βελανιδιές που φύτρωσε μόνο του, ακολουθώντας τη φυσική εξέλιξη, δηλαδή την οικολογική διαδοχή. Αναπτύσσεται σε μια ελαφρώς επικλινή έκταση με κλίση από 3% έως και 20% με έκθεση Ανατολική στους πρόποδες του όρους Κυλλήνη (Ζήρεια). Ανήκει στην Παραμεσογειακή ζώνη βλάστησης. Τα κυριότερα δέντρα που συναντούμε είναι η πλατύφυλλος βελανιδιά (δρυς), η χαλέπιος πεύκη, η μαύρη πεύκη σε μεμονωμένα άτομα, η κεφαλληνιακή ελάτη, το πουρνάρι, το φυλίκι, ο άρκευθος, η κουτσουπιά και οι χαρακτηριστικές κουμαριές και γλυστροκουμαριές. Τον Αύγουστο του 1998 εγκαταστάθηκε στο δάσος ο πρώτος και μοναδικός στην ελληνική επικράτεια πρότυπος μετεωρολογικός πυλώνας σταθμός ύψους 32 μ. στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος MEDEFLU (Ροές Μεσογείου). Λειτουργεί με την ευθύνη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 
Ήπειρος Χώρα
Προορισμός
 
 
 
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων     |     Ποιοι είμαστε     |     Επικοινώνησε μαζί μας     |     Όροι Χρήσης     |     TravelPlorer mobile


TravelPlorer  © 2007